VADİDE KURULACAK SU BİRLİĞİNİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ ÖZEL İDARE YAPTI

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 4.birleşimi gerçekleştirildi.
Meclis başkanı Necdet karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşimde önemli kararlar alındı.
Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı ve  gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

İÇME SUYU YATIRIMLARI KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ..
Alaplı İlçesi Çamlıbel Köyünde köy imkanlarıyla açılacak içme suyu sondaj kuyusuna, Yeraltı Suyu Arama Belgesi alınacağından, 2021 yılı Ek HJE, ----Devrek İlçesi Sofular Köyünde mevcut membağların tahsisi yapılacağından, 2021 Yılı Ek Etüt ve ---Kilimli İlçesi Türkali Köyünde ilave su temin etmek amacıyla drenaj yapılacağından, 2021 Yılı Ek Etüt Programına alınması hususlarının görüşülerek ilgili komisyonlara oy havale edildi.

ÖZEL İDARENİN SU BİRLİĞİNE ÜYE OLMASI İL GENEL MECLİSİ'NDE KABUL EDİLDİ
İlimiz Devrek İlçesi, Akçasu köyü bölgesinde Kınayaka deresi üzerine, Buldan Göleti ve Gürbüzler köyü bölgesinde yer alan Davulgu deresi üzerine, Davulgu Göleti ile Devrek Gümüşpınar köyü bölgesine arıtma tesisi yapılması planlanmakta olup, buradan Filyos bölgesine kadar isale hattı ile hat üzerinde kalan Belediyeler ile köylere su verilmesi ön görüldüğünden,  DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce gönderilen protokol taslağının imzalanabilmesi için Genel Sekreterlik Makamına yetki verilmesi, proje maliyetlerinin geri ödenmesi ve bahsi geçen işlerin yaptırılması ile ilgili Plah ve Bütçe, İçişleri, Çevre ve Sağlık, Sanayi ve Ticaret, Ar-Ge ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 – 3 – 8 – 4 – 2 – 8 sayılı raporları görüşüldü.
Madde hakkında söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli, birliği'nin kurulmasının önemli olduğunu ve özel idare olarak su bildiğini iyi olduklarını ifade etti

Meclis üyesi Ramis Muslu'da suyun çok önemli olduğunu bu birliğinin kurulmasını  hayati bir önem taşıdığını ifade etti.


Yapılan oylamada madde oybirliği ile mecliste kabul edildi ve özel idarenin vadide kurulacak su birliğine üye olmasu kabul edildi 

İMAR PLANLARI İPTAL EFİLEN KÖYLERİN YERLEŞİK ALAN TESPİTLERİ YAPILDI
Belediye iken köye dünüştürülen, Devrek İlçesi Eğerci ve Özbağı Belediyeleri, Ereğli İlçesi Çaylıoğlu Belediyesi, Gökçebey İlçesi Hacımusa Belediyesi ile Kozlu İlçesi Sivriler belediyesinin, imar planları İl Genel Meclisimizin 07.09.2020 tarih ve 64 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.  İmar Planları iptal edilen bahsi geçen köylerin yerleşik alan tespitlerinin yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman, İçişleri ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 – 9 – 6 – 4 – 9 sayılı raporlarının görüşülmesi. 

BARTIN KARAYOLUNA YÖRESEL ÜRÜN PAZARI YAPILACAK

6Çaycuma İlçesi – Bartın Karayolu üzerinde, vatandaşların ürettikleri yöresel ürünlerini pazarlayacakları uygun bir yer bulunmadığından, bahsi geçen alanda, gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret ile Turizm Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 9 – 9 – 5 – 1 sayılı raporlarının görüşülmesi. 
Mecliste ayrıca iki ayrı önerge jeolojik etüt oybirliğiyle kabul ederek görüşülmesine karar verildi ve komisyonlara havale edildi.
İl Genel Meclisi Ramis Muslu, 6 Nisan 2012 yılında Çaycuma köprü faciasında vefat eden vatandaşlara rahmet diledi.
Bir sonraki meclis birleşiminin günü ve saatinin belirlenmesi ile birlikte toplantı sona erdi.  
(Haber- Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi