İl Genel Meclisi Temmuz ayı birinci birleşimde “İl Özel İdaresinin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde edilen gelirleri, vergi, resim ve harçları, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları haczedilemez kararı aldı.  

İl Genel Meclisi Özel konular nedeniyle toplantının bir bölümünü basına kapattıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Özel İdare ye maddi ve manevi destek veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

İl Genel Meclisi temmuz ayı birinci birleşim toplantısı il Özel idare toplantı sonunda gerçekleştirildi. Temmuz ayı birinci meclis toplantısına il Özel idare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz da katıldı.
 İl Genel Meclisi Necdet Karaveli Başkanlığında yapılan toplantıda yer alan üçüncü gündem maddesi nde “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının şartlı nakdi yardımı ile yatırım teşvik belgesi kapsamında, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden satın alınan Arazözün, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 7. maddesinin (h) bendinin 4. fıkrası “İl Özel İdaresinin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde edilen gelirleri, vergi, resim ve harçları, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları haczedilemez.” hükmü gereğince, haciz edilemez kararı alınması, hususu görüşüldü” Madde oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda gündem dışı konuşma yapılmaz iken özel konuların görüşüleceği ifade edilerek toplantı basına kapatıldı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi