Denizlerde avlanma yasağının sona ermesine sayılı günler kala Zonguldak’ta  olta ile avlanan palamut balıkları tezgahları süslemeye başladı.
Karadeniz’in serin sularında olta ile avlanan palamutlar yaklaşık 20 gündür 5 TL, 7.5 TL ve 10 TL arasında  değişen fiyatlarda  satılmaya başlandı.
1 Eylül tarihinde av yasağının kalkması ile  teknelerin denize açılacağını ve her türlü balığın  tutulmaya başlayacağını belirten Merkez çarşısındaki balıkçı esnafı, bol miktarda balık çıkmasını beklediklerini belittiler.
Duygularını dile getiren balıkçı esnafı bu sene palamutun  bol olacağını beklediklerini belirterek şunları söylediler, ‘Olta  ile avlanan palamut balığı 15-20 gün önce tezgahları süslemeye başladı. Boylarına göre fiyatları değişiyor. Şu anda 5 ile 10 TL arasında satılıyor. 1 Eylül’de avlanma yasağı tamamen sona erecek. Büyük tekneler denize açılacak. Olta ile avlanan balıkçılar bu sene palamutun  bol  olacağını söylüyorlar. Balık bollaşırsa fiyatı daha aşağıya düşer. Vatandaşlar bol bol balık yer.’ Dedi. HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi