Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayar, pandemi nedeniyle zaten durgun olan berber ve kuaför esnafının Ramazan'ın girmesi ile birlikte işlerinin iyice durgunlaşma noktasına geldiğini söyledi.
Pandemi sebebiyle Zonguldak'ta durumu kötü olan berber ve kuaför esnafına yönelik  kira ve para yardımı yapılması çağrısında bulunan Mehmet Bayar şunları söyledi:

"Pandemi den dolayı zaten işlerimiz de belirli bir durgunluk var. Pandemi girdiğinden beri zaten işlerimiz yarı yarıya düştü. Ramazan dolayısıyla Bizim işler zaten 15 gün durur ya bayrama 10 gün kala 15 gün kala çalışmaya başlarız. Şu anda onun da ekstre bir etkisi oldu kelimenin tam anlamı ile yatar durumdayız. Cumhurbaşkanımız ilk kapanacak dükkanları açıkladığında bizi de kapatacağını düşünmüştük ancak öyle olmadı. Ramazan'ın başında 10-15 gün kapatır diye düşünmüştük. Çünkü Ramazan başında bizim işlerimiz bayağı kırılır düşer, bayrama 15 gün kala çalışmaya başlarız. 
3 ay süreyle 1000 TL ve kira yardımı alan arkadaşlarımız oldu ama bu herkesi kapsamadı. Yardımlar birkaç ay daha devam etseydi iyi olurdu. 1000 TL para yardımı ve 500 TL kira yardımı bir yaraya merhem oluyordu.3 ay daha uzatırsa ya da pandemi süreci bitene kadar devam etseydi bizler için iyi olurdu."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi