Kilimli İYİ Parti İlçe Başkanı Sinan Poyraz, "Parti fanatizmi bırakılmalı, ilkeler ve öncelikli doğrular ortaya konulmalıdır" dedi.
Siyasete yeni bir anlayış yeni bir dil getirilmesi gerektiğini belirten İYİ Parti İl Kilimli İlçe Başkanı Sinan Poyraz şunları söyledi:

"Siyaset, halka hizmet etmek için yapılan bir araçtır. Amaç değildir. Çıkar ve makam elde etmek hedef olamaz.
Ancak, bu tanımlama maalesef zamanla halkımızda algı değişikliğine uğramış, olumsuz etkilenmiştir. Ciddiyetini yitirir duruma düşmüş ve siyaset kurumuna güven azalmıştır.
İşte alışılmış ve kalıplaşmış bu anlayışlar siyasetin üstüne çıkmıştır. Siyasetin halka dokunma ve dertlerine deva olma inancı yıllar içinde zayıflamıştır.
Siyasete yeni bir anlayış getirmek, şeffaf olmak, sorunları net bir şekilde ortaya koymak tüm partilerin görevi olmalı. Farklı düşüncelere saygı ve değer vererek diyalog içinde faaliyetler yürütülmelidir. Siyasetin yalanla birlikte anılması imajının silinmesi için tüm kesimlerin çalışması gerekir.
Parti fanatizmi bırakılmalı, ilkeler ve öncelikli doğrular ortaya konulmalıdır. Olaylara, objektif bakma yeteneği, davranış tarzı olarak yaygın hale gelmeli. İmkanlar çerçevesinde halka yakın olunmalı, sorunları çözmeli ve gerçekler olduğu gibi halka aktarmalıdır. Realist olmak kaydı ile yapılabilecek işler için söz verilmelidir.
Yani, siyasete yeni bir dil getirilmelidir. Çabamız hep bu yönde olacaktır." (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi