“Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, performans sisteminin kaldırılmasını ve Alo 147 uygulamanı sona erdirilmesini değerlendirdi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören öğretmenlikte performans sistemini kaldırılmasını olumlu bulduklarını belirtti.

Şahin Öğren Ayrıca Alo 147 hattı uygulamasının kaldırılmasını da sevinçle karşıladıklarını belirterek şunları söyledi.

MÜDÜR VE ÖĞRETMEN ATAMALARI LİYAKATA VE KABİLİYETE DAYALI OLMALI

“Bildiğiniz üzere Türk Eğitim-Sen camiası olarak daha gündeme getirildiği ilk günden beri biz performans sistemini, insan onuruna aykırı insanı ölçmekten ziyade, eğitim çalışanları ölçmekten ziyade Öğretmen odasında nifak sokacak öğretmenin motivasyonunu azaltacak bir yanlış uygulama olarak belirtmiştik. Sayın Bakanımız sınıftan gelme, eğitimin tozunu yutan bir kişi olarak ilk eksik olarak gördüğü şeylerden bir tanesi de performans sistemi olmuştur. Ayrıca Alo 147 olmuştur bunun önemli altını çizmek istiyorum. Öğretmenlerin sürekli birileri tarafından şikayet edilerek baskı altında tutulduğu, Alo 147 diye Bir uygulama vardı. Özellikle canınızı acıtan bu iki noktayı Sayın Milli Eğitim Bakanımız kaldırdı. Bunun için Türk eğitim-sen camiası olarak teşekkür ediyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız da ve bunu çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bir daha da öğretmen onurunu ayaklar altına alan çalışma barışını bozan öğretmenin moralini bozarak onun verimini düşüren bu tür uygulamalara bir daha yapılmamasını istiyoruz. Buradaki en önemli sorun idarecileri olan güvensizliğimizdir. Türk eğitim-sen olarak yoksa pozitif taraftan da her şeyin normal şartlarda olduğu bir performans sisteminin düşünülebilir. Ama bugün siz idarecilerinizin tamamını Şube Müdürlerinizin tamamını İl Ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün tamamına liyakata dayanmadan torpille atarsanız bu gelen insanlar da kendi yandaşlarını atarlar. Dolayısıyla yine bildiğiniz üzere Biz müdür yardımcıları atamalarından, müdürlük ve öğretmen mülakatlarında bunu görüyoruz. Sayın bakanımızdan öncelikli talebimiz mutlak suretle müdür atamalarında Liyakat ve kabiliyete dayalı sistemin getirilmesini öneriyoruz. Ayrıca Milli Eğitim'in Vakıf ve Dernekler ‘e teslim edilmesinin bir an önce önüne geçilmesi gerekmektedir”

Editör: Haber Merkezi