İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Özel İdare'deki personel fazlalığına isyan etti...

        Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, “Maalesef Özel İdare'nin yapısına baktığımızda personel giderlerinin her geçen yıl artarak kat kat artarak devam ettiğini görüyoruz. Personel ile ilgili problemimiz var. Kaynak bulmamız gerekiyor” dedi.

       Ekim Ayı son meclis toplantısında konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Necdret Karaveli, İl Özel İdaresi'ndeki personel fazlalığından şikayet etti. Kaynak bulunması gerektiğini de belirten Necdet Karaveli, şunları söyledi:

      “2019 yılı bütçesi çok önemli, maalesef bütçe teklifine baktığımızda gerçekten de bizim yatırıma çok ödenek aktarılmadığını görüyoruz. Araç gereç ve makine parkı bizim için çok önemli. Bir yandan bir bu yıl hakikaten güzel bir uygulama yaparak sıcak asfalt uygulamasına geçtik. Gerek KÖYDES, gerek İl Özel İdare programı, gerekse iller bankası borçlanmasıyla ana grup yolları ve birincil yollarımıza sıcak asfalt yapmaya başladık. Tabii ki daha da tecrübeleneceğiz. Ama en büyük sıkıntının bu asfalt noktasında bölgemizdeki bu işi yapan firmalarla olduğunu gördük. Oralarda maalesef aksamalar yaşadık. Bizim hakikaten reel bir adım atmamız gerekiyor meclis olarak. Önümüzdeki yıl için bu çok önemli. Gerek şantiyelerini durumu, gerekse plentlerimizin durumu ortada. Tabii ki az önce söylediğim gibi araç gerecimizin de eski olması maalesef bizi belli oranda aksatıyor. Bunun içinde kaynak bulmamız gerekiyor. Bu bütçeden bu işlere ödenek ayırmaya olanak gözükmüyor maalesef. Bu durumda lojmanların durumu çok önemli ve bizi mutlaka bir kaynak bulmamız gerekiyor. Maalesef baktığımızda özel idarenin yapısına baktığımızda personel giderlerinin Her geçen yıl artarak kat kat artarak devam ettiğini görüyoruz. Personel ile ilgili problemimiz var. Neden bunları çözmüyoruz anlamıyorum yani. Bir yandan da biz sürekli sürekli personel almaya devam ediyoruz”

EYLÜL’DE TATİL YAPMADIK...

      Eylül ayında tatil yapmadıklarını ve yoğun şekilde çalıştıklarını belirten Necdet karaveli, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Arkadaşlar Eylül ayında tatil ve geçirdik ama asla biz tatil yapmadık. Bölgedeki işler önemli. KÖYDES ödeneklerinin özellikle merkez bölgesini asfaltla ilgili bölümü bitirdik. Ereğli’de bekleyen yerlerimiz var, vadi bölgesinde sıkıntımız var, İl Özel İdare programları en azından %90 oranında tamamlandı ve orada bir problem gözükmüyor. Bir yandan da iller bankası borçlanması ile ilgili yaptığımız ihaleleri sonucunda Kilimli Bölgesi'ndeki işimizi bitirdik. Merkez bölgesine de uygulamaya başladık. Devamında da Gökçebey’de de başladık ve diğer yerler bir ilçeler hala beklemede inşallah bunlar Ekim ayın sonuna kadar çözülür diyoruz. Neticede bu sene başarılı bir yıl geçirmek temennisinde bulunuyoruz arkadaşlar.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi