Filyos’ta İsmail Recai Şanlı’nın işletmekte olduğu otel hakkında yıkım kararı olmasına rağmen Belediye Başkanı Ömer Ünal tarafından bu karar uygulanmadı. Daha önce de görevini kötüye kullanmaktan ceza alan Ömer Ünal, İsmail Recai Şanlı ile “yakın” ilişkileri nedeniyle yıkım kararını uygulamayarak, bir kez daha görevini kötüye kullandı.

Kıyı kenar çizgisi içinde yasalara aykırı olarak inşa edilmesine göz yumulan ve personel giyinme-soyunma odaları olarak ruhsat alındığı halde otel haline dönüştürülen bu binanın kullanım alanı 180 metre kareden yaklaşık 800 metrekareye çıkarıldı. Göz göre göre bütün bu yasa dışı uygulamayı görmezden gelen Ömer Ünal, şimdi de aynı oteli İmar Barışı’ndan faydalandırıp, “peşkeşin alasını” çekmeye çalışıyor.

Personel odaları, nasıl “otele” dönüştü ?..

Filyos’ta İsmail Recai Şanlı tarafından kıyı kenar çizgisi içinde yasalara aykırı olarak “personel giyinme-soyunma odaları” olarak inşa edilen, daha sonra yine yasalara aykırı olarak “otel” şeklinde işletilmeye başlayan işletmede faaliyete başladığından bugüne kadar verilen konaklama hizmetinin tespit edilerek, gerekli cezai işlemlerin uygulanması bekleniyor. Devlete karşı yalan beyanda bulunarak “otel” olarak işlettiği binayı “personel odaları” olarak gösteren, “personel odaları” olarak inşa ettiği binayı yalan beyanda bulunarak “otel” olarak işleten İsmail Recai Şanlı’nın, yalan beyanda bulunup “yapı kayıt belgesi” almasına şaşırmamak gerekiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “beyana göre” belge veriyor

 Pusula Gazetesi’nde, benim yazıma (Umut İliksiz) cevap vermek yerine Erdoğan Demir’e atıfta bulunan İsmail Recai Şanlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “beyan esasına” göre verilen yapı kayıt belgesini ibraz ediyor. Bakanlık “beyan esasına” göre herkese belge verebilir, ancak kıyı kenar çizgisinde otel inşa etmek yasalarımıza göre suç olduğu gibi, yalan beyanda bulunmak da yasalarımıza göre suç oluşturuyor. Resmi makamlar tarafından yapılacak bir inceleme sonucunda yalan beyana göre yapı kayıt belgesi alındığı tespit edildiğinde, yatırılan para hazineye irat kaydedilip, yalan beyanda bulunmaktan yasal işlem yapılıyor.

Yasalarımız açıktır, kıyılar kamuya aittir. Kıyı kenar çizgisi içinde kaçak bina inşa ettirmek, devletin malının peşkeş çekilmesi anlamına gelir. İsmail Recai Şanlı’nın gazetelerde belge ibraz etmek yerine,  baştan sona yasaya aykırı olarak inşa edilip, işletilmesine devam edilen bu otelin hesabını vermesi gerekiyor. Bu hesabı vermesi gereken bir başka kişi ise Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’dır. Ömer Ünal’ın da kimin mülkünü, kime peşkeş çektiğini ve bu peşkeşin nedenlerini yargı huzurunda açıklaması bekleniyor.

Yeni Adım’ı, avantacı-şantajcı gazetelerle karıştırma!!!

Yeni Adım Gazetesi, kuruluşundan bugüne çirkin yayıncılık yapmamış, şantaj, tehdit ve avanta işlerine karışmamıştır. Gazetemiz hakkında bugüne değin bu yönde hiçbir dava açılmamıştır. Yeni Adım, belgesiz, delilsiz yazı yazmaz, kamu yararı olmayan, özel hayatın mahremiyetine ilişkin yazılar yazmaz. İsmail Recai Şanlı’nun, belli nedenlerle yancısı olan bu avantacı gazetelerle Yeni Adım’ı karıştırmaması gerekiyor.

Bir sözümüz de Ak Parti’nin Filyos’taki medar-ı iftiharı (!) Ömer Ünal’a… Filyos’ta hiçbir yolsuzluk olmadığını, yasaya aykırı birşey olmadığını söyleyen Ömer Ünal, Yeni Adım’ın yayınları karşısında neden susuyor? Neden bizi mahkemeye vermiyor? Biz mahkeme huzurunda yazdıklarımızın hesabını vermeye hazırız, Ömer Ünal yargı huzuruna çıkmaktan neden korkuyor?

(Umut İLİKSİZ)

Editör: Haber Merkezi