ŞEHRİMİZİN EVLADI CEHENNEMAĞZI MAĞARASI'NDA RESİTAL VERİYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkı, Ereğli’nin evladı piyanist Beyza Yazgan’ın Cehennemağzı Mağarası’nda vereceği resitale   davet etti.

Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin kültür-sanat faaliyetleri devam ediyor. 9 yaşında piyanoya başlayan, büyük başarılara imza atan ve halen New York'ta müzik çalışmalarını sürdüren  Ereğli’nin evladı piyanist Beyza Yazgan Cehennemağzı Mağarası'nda piyano resitali verecek.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 27 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00’daki resitale  halkı davet etti ve şunları söyledi:

“Ereğli Belediyesi tüm alanlarda olduğu gibi kültür-sanat faaliyetlerinde de önemli çalışmalara imza atmaya devam edecek. Festival kapsamında Cehennemağzı Mağaraları'ndaki büyük ilgi çeken Trio Opal ve Tango Neva etkinliklerinin ardından önümüzdeki hafta Cumartesi günü de aynı yerde Beyza Yazgan'ın piyano resitali olacak. Şehrimizin evladı Beyza Yazgan’ın çok büyük başarıları var ve Yazgan'ı sizinle buluşturmak istiyoruz. Resitale bütün halkımız davetlidir.” 

İşte Beyza Yazgan'ın ödülleri:

9 yaşında piyano çalmaya başladı. Doktora çalışmalarına Varşova Chopin Müzik Akademisi'nde  Prof. Alicia Paleta-Bugay ile başladı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konservatuvarı'nda Prof. Hülya Tarcan'ın sınıfından mezun oldu. 2018 yılında Koç Holding'in tam burs desteğiyle Mannes Müzik Okulu'nda (New York) çalışmalarını sürdürerek, Prof.Yuri Kim'in stüdyosundan “Professional Studies” diploması aldı.

Uluslararası 2002 Edirne Genç Müzisyenler Yarışması'nda birincilik ödülünü, Koç Holding'in ev sahipliği yaptığı 2013 Eğitim Başarı Ödülü'nü, 2018 Josef Fidelman Çağdaş Müzik Performansı Ödülü'nü; 2019'da 8. Metropolitan Uluslararası Piyano Yarışması’da birinciliği (New York), Italy International Academy of Music (Castelnuovo di Garfagnana) yarışmasında birinciliği ve en iyi oda müziği ödülünü kazandı. 

Editör: Haber Merkezi