Kimlikli Şehir için AK Belediyecilik şart!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, 8 Kasım Dünya Şehircilik günü nedeniyle yayınladığı mesajda geleceğe iz bırakma ve kimlikli şehirler oluşturmak için AK Belediyeciliğin şart olduğunu ve Zonguldak’ı AK Kadrolara teslim etmek gerektiğini söyledi.

Zonguldak ve Anadolu coğrafyasının sahip olduğu değerlere dikkat çeken Polat Türkmen, “Kadimi korumak ve yaşatmak öncelikli görevimizdir. Bizler değerlerimizden aldığımız güçlü referanslarla geleceğe iz bırakma iddiasına sahip olanlarız. AK Parti Yeni Türkiye ve Yeni Zonguldak idealini 2023 hedefleri üzerinden ortaya koyarak hiçbir konuda eski Türkiye’nin ve eski Zonguldak’ın dinamiklerine göre tavır sergilemeyeceğini kanıtlamıştır.” dedi.

Türkiye ve Zonguldak ölçeğine bakıldığında geçmişte şehircilik anlayışının “günü kurtarmaya” dayalı olduğunu değerlendiren Polat Türkmen, “Eski Türkiye ve Eski Zonguldak” olarak adlandırılan o dönemde birtakım siyasi çıkarlar uğruna şehirlerin heba edildiğini, bunun en güzel örneğinin de Zonguldak Belediyesinde yaşandığını aktardı.

Türkmen, Şehirlerin sadece kağıt üzerinde çizerek, masa başında alınan kararları uygulamaya dökerek, yeni baştan tasarlanacak, anlaşılacak ya da değiştirilecek bir alan olmadığını vurgularken, şehirlerin insanıyla, kültürüyle, doğasıyla, sosyal dokusuyla yaşayan bir organizma olduğunu dile getirdi.

Türkmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Önemli olan önce farkında ve bir şeyleri değiştirebilme iddiasına sahip olmaktır. Daha sonra da bunu uygulamaya dökecek kudrete, güce, aynı zamanda çalışma azmine sahip olmak. Bu vasıflara uygun başkan ve yöneticilerle çalışmak, ekip oluşturmak gerekmektedir. Bunların hepsi bizde, AK Belediyecilikte ve AK Kadrolarda var. 31. Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de bu vasıflara uygun arkadaşlarımızla yola devam edip, şehirlerimizin, kentlerimizin hizmet anlayışı ile buluşmasını sağlayacağız.

AK Parti ve AK Kadrolar olarak bizler artık yeni şeyler söylemek istiyoruz. O nedenle 31 Mart yerel seçimlerinde Adaylarımızla birlikte şehircilikle ilgili, özellikle şehir ve medeniyet ile kimlikli şehirler vurgusunu merkezine alan ve diğer her şeyi onun etrafında şekillendiren bir şehircilik anlayışı ön planda tutacağız.Aynı zamanda çevre ve doğayla uyumlu bir şehircilik anlayışı bizim olmazsa olmazımız.

 ‘Kimlikli Şehirler’ idealimizi her şehre özel analizler ve çalışmalar ile gerçekleştireceğiz. Sn. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ‘’Tek Başına Güç, Para, Finansman, İmkân ve Akıl Olması Ne Medeniyetler Ne De O Medeniyetlerin Tezahürü Olan Şehirler İnşa Etmek İçin Yeterli Değildir. Bize Bu Milletin Ruhunda ki Işığı, Umudu ve Heyecanı çoğaltacak ‘Gönül Mimarları Lazım’. İşte o gönül mimarlarının kadim kültürümüzden beslenerek geleceğin şehirlerini inşa edeceğine inanıyor ve bu vesile ile 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününü tebrik ediyorum.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi