AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen,1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramını kutladı.

Kabotaj kanunun ile Türk Denizciliğinin gelişmesinin önünün açıldığını dile getiren Polat Türkmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Kabotaj Kanunu’nun Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki kabulüyle Türkiye, kendi kara sularındaki egemenlik ve bağımsızlığını ilan etmiş, denizciliğin gelişmesi için önemli bir imkân ortaya çıkmıştır.

Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemiz için karasularımızın bağımsızlığı ve egemenliği hayati öneme sahiptir. Ne yazık ki, ülkemizin sahip olduğu denizcilik potansiyeli ve imkânları, uzun bir süre ticarette de, turizmde de, balıkçılıkta da etkin bir şekilde değerlendirilememiştir.

Hükümet olarak, göreve geldiğimiz günden itibaren, denizciliğimizi milli ülkü haline getirmek için mücadele verdik ve bu alanda tarihi başarılar elde ettik. Sahip olduğumuz zengin potansiyeli en verimli şekilde kullanarak, dünya deniz taşımacılığındaki payımızın artırılmasını sağladık.

Bugün artık çok büyük mesafeler kat etmiş olan denizciliğimiz, uluslararası rekabete açık denizcilik sektörüyle, büyüyen deniz ticaret filosuyla, güçlenen alt yapısıyla, modern tesisleriyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Artık denizlerimiz sadece turizm açısından değil, ekonomi, kültür ve ulaşım alanlarında da gerçek bir zenginliğimiz haline geldi.

İnanıyorum ki, Türkiye, tüm bu çalışmalara yenilerini ekleyerek,  denizcilik alanındaki ağırlığını gelecekte daha fazla hissettirecek ve rekabet gücünü yükselterek sektörün öncülerinden olacaktır.

Bu düşüncelerle, Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, denizcilerimize başarılar diliyor, bütün halkımızı sevgiyle selamlıyorum."

Editör: Haber Merkezi