Tekirdağ Çorlu Belediye Başkanı Kdz. Ereğli doğumlu Ahmet Sarıkurt Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti.

 ‘Halil Posbıyık lise yıllarımdan itibaren benim idolüm’ diyen Sarıkurt, “Ereğli, başkanımızla gelişmeye devam ediyor. Büyük bir keyif ve gururla geldim” dedi. Başkan Posbıyık da Ahmet Sarıkurt ile gurur duyduklarını belirterek, “Ereğli’nin yetiştirdiği bir delikanlı olarak onun çok daha iyi yerlere gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’de doğup büyüyen Tekirdağ Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’u misafir etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, Sarıkurt’a, Avukat Umut Kahraman ve CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Erdinç Sarmısak da eşlik etti. Ereğli’de bulunmaktan keyif ve mutluluk duyduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt şunları söyledi:

“1979 Kdz. Ereğli doğumluyum. Bir dönem başkanımın yanında staj yaptım. Ben buradan ayrılalı çok zaman oldu. 2001’de üniversite bittikten sonra ayrıldım. Ereğlimiz Halil başkanımla beraber büyümeye devam ediyor. Gezerken çok beğendim, yapılan tesisleri de çok beğendim. Benim zaten lise yıllarımda özellikle, başkanım idolümüzdü. Yıllar sonra bana da nasip oldu, Tekirdağ Çorlu’da belediye başkanı oldum. Başkanımı ziyaret etmek istedim, büyük bir keyif ve gururla geldim. Sağ olsun o da bizi çok sevecen bir şekilde karşıladı. Çok keyifli bir sohbet oldu. Ereğli’mizi seviyoruz ama şimdi Çorlu’muzu da seviyoruz. İnşallah şimdi başkanımız bizi Çorlu’da ziyaret edecek. Çok keyifli bir gündü.”

-POSBIYIK: AHMET BAŞKANLA GURUR DUYUYORUZ-

Belediye Başkanı Halil Posbıyık da Ereğli’nin yetiştirdiği Ahmet Sarıkurt’un Çorlu’da başarılı bir belediye başkanlığı yaptığını belirterek, şunları söyledi:

“Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bir çok toplantıda bir araya geliyoruz. Ahmet Başkan gerçekten tam bir politikacı. Sakin, halka dokunabilen bir yapısı var. Zaten ilk zamanlarda da bunu anlamıştık. Çok başarılı Çorlu’da. Çorlu gibi büyük bir kentte belediye başkanlığı yapmak çok güzel bir şey. Kendisi Ereğli’de büyüdü. Babası, annesi bizim dostumuz. Orada belediye başkanlığı yapması gerçekten gurur verici bir olay. Onunla gurur duyuyoruz, ondan daha çok şeyler bekliyoruz. Ereğli’nin yetiştirdiği bir delikanlı olarak onun çok daha iyi yerlere gelmesini bekliyoruz. Her zaman onun yanındayım. Bizi ziyaret etti, gerçekten son derece mutlu oldum. Başarılar diliyorum.”

Ziyaretin sonunda Başkan Posbıyık misafirlerine Herkül heykeli, Alemdar Gemisi tablosu, kente özgü çeşitli hediyelerin ve tanıtıcı broşürlerin yer aldığı çantayı takdim etti.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi