AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci, "Ereğli İl olsun ya da Düzce'nin ilçesi" şeklinde açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın 78 yaşında olduğuna dikkat çekerek, "Posbıyık büyük bir gafa imza atmıştır ve Posbıyık'ın yaptığı bu açıklama Zonguldak halkına hakarettir" şeklinde konuştu.

Rödevansın Zonguldak ekonomisini ayakta tuttuğuna dikkat çeken Sedat Demirci, "İthal kömürden bir fon oluşturularak rödevans saha sahiplerine destek olunabilir. Çünkü Zonguldak'ı ekonomik olarak ayakta tutan rödevansçılardır. Yani rödevans sahalarında 5 bin kişiye yakın çalışan var. Bu arkadaşlarımız kesinlikle desteklenmelidir." dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Sedat Demirci önemli konularda açıklamalarda bulundu ve gündemi değerlendirdi.

Halil Posbıyık'ın Ereğli il olsun açıklamasına cevap veren Sedat Demirci Ayrıca kanuni sondaj gemisinin Filyos'a gelişini değerlendirdi. Kilimli'nin Zonguldak'ın madencilik merkezi olduğunu belirten Sedat Demirci bununla beraber ilçede yapılması gereken organize Sanayi Bölgesi ve TOKİ konularında değerlendirmelerde bulundu. Kilimli Belediyesi'nin yoğun şekilde çalıştığını belirten ilçe başkanı Halit Demirci ilçe noter geleceğini ve ayrıca yurt yapılacağını ifade etti. 

KARABAĞ ZAFERİ İLE BİRLİKTE TÜRK BİRLİĞİ DAHA DA GÜÇLENECEK

Azerbaycan'ın 30 yıldır Ermenistan tarafından işgal altında bulunan Karabağ kurtarılmasından dolayı da çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Sedat Demirci, "Türk Birliği artık güçleniyor."ifadesini kullandı.

ZONGULDAK TAŞ KÖMÜRÜ VE DOĞALGAZ İLE BİRLİKTE TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI VERMEYE DEVAM EDECEK

Kanuni sondaj gemisinin de Doğalgaz aramaları için Zonguldak Filyos gelmesini değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Sedat Demirci, "405 milyar metreküp doğalgazın Zonguldak açıklarında bulunması çok sevindirici. Hem ülkemize hem de Zonguldak'ımıza çok büyük bir faydası olacak. Zonguldak kuruldu günden beri ikimiz Her zaman büyük katkılar vermiştir.

Tabii ki doğalgaz Kara bağlantıda Filyos limanından sağlanacak. Tabii ki haliyle Buda bir istihdam sağlayacak."dedi.

KİLİMLİ SAHİL YOLU İLK ETAPTA MUSLUYA KADAR DEVAM EDECEK.

Kilimli sahil yolunda Filyosa entegre edersek Zonguldak Kilimli için müthiş olacak. Karayolları Bölge Müdürü ile beraber bu konuda bir görüşme yaptık. Bizim amacımız ilk etapta kedimi İlçe Başkanlığı olarak en azından musluya kadar kilimli salonuna entegre etmektir. Çünkü Mustafa çalışan bir enerji sektörü var ve bu enerji sektörünün Bu trafik diyorlar çok ihtiyacı var. Bu sene içerisinde Muslu’ya kadar olan yolu yatırım planına kaldıracağız.2021 yılı içerisinde 2000 ne kadar olan bölüm bitmiş olacak."dedi 

KİLİMLİ BELEDİYESİ ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYOR

Kilimli Belediyesi'nin gerçekten yoğun bir şekilde çalıştığını teşkilat olarak desteklediklerini ifade eden Ak Parti İlçe Başkanı Sedat Demirci, "Kilimli Belediyesi çok yoğun bir şekilde çalışıyor.  Teşkilatımızın daha desteğiyle Kilimli daha da güzel olacak. Asfalt çalışması devam ediyor. İnşallah inat sınırına kadar asfalt hava şartları izin verdiği kapsamda en uzun süreçte tamamlanacak. Kaliteli bir asfalt dökülüyor." Şeklinde konuştu.

2021'DE KİLİMLİ'DE NOTER OLACAK

2020 yıl içerisinde kilimlerin NOTER açılacağı müjdesini de veren Ak Parti İlçe Başkanı Sedat Demirci, "Noter konusunda daha önceden bizim bir çalışmamız vardı bakanlığa noter kurulması için bakanlığa dilekçe vermiştik.Dilekcemizin akabinde de hem İl Başkanı hem de belediye başkanımız Bu işi takip ettiler ve Kozlu ya nasıl açıldıysa Kilimli'ye de bir noter kadrosu açıldı. 2021'de içerisinde kliniğimize noteri kazandırmış olacağız" ifadesini kullandı.

HALİL POSBIYIK 78 YAŞINDA VE EREĞLİ İL OLSUN YA DA DÜZCE'NİN İLÇESİ OLSUN DİYEREK BÜYÜK BİR GAF YAPMIŞTIR

"Ereğli İl olsun ya da Düzce'nin ilçesi" şeklinde açıklama yapan ve bu açıklamasında Kilimli'ye yapılan yarı olimpik kapalı yüzme havuzuna da atıfta bulunarak eleştiren Ereğli belediye başkanı Halil Posbıyık'a çok sert tepki gösteren AK Parti Kilimli ilçe başkanı Sedat Demirci, şunları söyledi:

"Halil Posbıyık yaşını başını almış herhalde 78 yaşında bildiğim kadarıyla. Yani Ereğli İl olsun dedikten sonra Altında ne olduğuna bakmak lazım. Zonguldak'tan neyi bulamamış neyi elde edememiş de böyle bir şeyi söylüyor. Halil Posbıyık burada çok büyük bir gaf yapmıştır. Bu Zonguldak halkına hakarettir. Kilimli artık bu saatten sonra Batı Karadeniz'in parlayan bir yıldızı haline gelmeye başladı.Halil Posbıyık yapılan yüzme havuzunda neden bu kadar rahatsızlık duydu ki onu da bilmiyorum. Bu süreçten sonra Kilimli AK Parti belediyeciliği ile beraber yeni hizmet vermeye devam edecektir" 

KİLİMLİ İLÇE KADIN KOLLARI KONGRESİ PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

İlçe yönetim kurulu ile İlçe Gençlik Kolları kongresinde tamamlandığını İlçe Kadın Kolları Kongresi önümüzdeki pazar günü yapılacağını belirten İlçe Başkanı Sedat Demirci, "Kilimli ilçe kadın kollarımızın mülakatları bugün itibariyle başladı.Bir aksilik olmazsa Kadın Kolları kongremizi yapılacak.Yeni bir enerji yeni bir kadro ile beraber artık ilimize ildeki yönetimimize destek."dedi.

2021 YILINDA KİLİMLİ’YE YURT YAPILACAK

Kilimli'ye yurt yapılması konusunda açıklama yapan ilçe başkanı Sedat Demirci, "bölüm yolu üzerine Yurtkur öğrenci yurdu yapılması kararı verildi. Zemin iyileştirme çalışmalarından dolayı, tek temel üzerine 6 kat yaparsak zeminle ilgili bir sıkıntı olmuştu. Daha önceki Valimiz Erdoğan Bektaş ile konuşmuştuk tek temel değil de 2 temel üzerine 3'er kat üzerine teklifi oldu. Daire başkanımıza da görüştük herhangi bir sıkıntı kalmadı sadece projeler de bir yenileme olacak Çünkü iki temel 2 çatı ayrı bir maliyet getirdi. 2021 yılı içerisinde yurt inşaatına başlanacak"diye konuştu.

KİLİMLİ'YE MUTLAKA TOKİ KAZANDIRACAĞIZ

Kilimli'ye mutlaka bir TOKİ kazandıracağız ve bunun sözünü vermiştik daha önceden.İyi bir araştırma ve iyi bir çalışma ile kilimliye değer katacak bir yere TOKİ yapılacak. Toplu konut insanların yaşam alanlarıdır.Sadece toplu konut değil toplu konutlar beraber sosyal alanlar da düşünülüyor" şeklinde konuştu.

KİLİMLİ OSB YAPILACAK

AK Parti Kilimli ilçe başkanı Sedat Demirci Kilimli’nin 5. Kalkınma bölgesi ilan edildiğini de hatırlatarak, "Kilimli 5.kalkınma bölgesi olarak ilan edildi ancak bizim bu imkandan yararlanmak için organize Sanayi Bölgesi gerekiyor. Organize Sanayi olmayan bir yerde 5 bölgeye kalkınma imkânlarından faydalanamıyoruz." şeklinde konuştu.

ZONGULDAK MADENCİLİK MERKEZİ KİLİMLİ'DİR

Devlet ve özel sektör madencilik sahalarının çoğunluğunun Kilimli'de bulunduğunu ve madencilikte Kilimli'nin Zonguldak'ta Merkez konumda olduğunu belirten İlçe Başkanı Sedat Demirci şunları ifade etti:

"Altın çamura düşse altın değerini asla kaybetmez Çünkü altın her zaman için değerlidir. Kömür sektörü vazgeçilmez bir sektördür. Eren Enerji'nin kazanları ithal kömüre dayalı Çates'in ise yerli kömüre dayalı.Zonguldak'ta üretilen kömür şuan için ÇATES’e bile yetmiyor. Türkiye taşkömürü kurumu ve özel sektörün üretim yetmiyor. Yeterli üretim yok bu nedenle Türkiye taşkömürü kurumuna mutlaka ve mutlaka alım olması lazım.Sayın bakanımızın bununla ilgili yaptığı açıklama bizi mutlu etti.

Madencilik anlamında Zonguldak il merkezi Kilimli'dir. TTK ve özel sektör madencilik Sahaların çoğunluğu Kilimli'dedir. 

TTK'YA ALIM OLDUĞUNDA BU BÖLGENİN İNSANLARI ALINMALI

Türkiye Taşkömürü Kurumuna alımlarda bölgenin insanlarını alınması gerektiğini ifade eden kelime ilçe başkanı Sedat Demirci, "TTK'ya Karadon alınacak arkadaşları Kilimli’den seçelim mi istihdam sağlayalım bu insanlara. 2014-2018 yıllar arasındaki 26.000 göç verdi işsizlik kaynaklı olarak Soma'ya gittiler birçoğu.İş olanağı olmadığı için Kilimli’mizi terk etmek zorunda kaldılar.Bir istiyor ki kilimdeki bu arkadaşlarımız dışarı göç etmesinin burada istihdam sağlansın. Göçü tersine çevirmek istiyoruz.Türkiye Taşkömürü Kurumuna alırken bu bölgenin insanlar alınması şarttı getirilmeli. Bir istiyor ki Kilimli kendi ayakları üzerinde dursun ve güçlensin" şeklinde konuştu.

İTHAL KÖMÜRDEN BİR FON OLUŞTURULARAK RÖDÖVANS SAHA SAHİPLERİNE DESTEK OLUNABİLİR

Enerji bakanının rödövans ilgili açıklamasını da mutluluk verici olduğunu ifade eden AK Parti Kilimli ilçe başkanı Sedat Demirci, "bu konu hem ekonomik hem milli duruşla ilgili Biz istiyoruz ki rödövans biraz daha ucuz olsun. Çünkü bu insanlar bu işi cefasını çekiyor kâhrını çekiyor. Madencilik dünyanın en zor iş türlerinden bir tanesidir. Biz insanlarımızın mutlu etmek istiyoruz. Kilimli Zonguldak'ta madencilik ile anılıyorsa madenci arkadaşlarımızın devlet olarak hükümet olarak yanında durmak lazım. İthal kömür’den bir fon oluşturularak rödövansçı saha sahiplerine destek olunabilir. Çünkü bu arkadaşlarımız Zonguldak'ın lokomotifidir. Zonguldak ekonomik olarak ayakta tutan rödövansçılardır. Özel sektör madencilik Zonguldak ekonomisini ayakta tutuyor.Yani rödövans sahalarında çalışan sayısı 5000 kişiye yakın. Bu arkadaşlarımız kesinlikle desteklenmelidir. Bu arkadaşlarımıza yardım edilmelidir imkanlar sağlanmalıdır.

Rödövans sahaların desteklenmesi konusunda elimizi taşın altına koyacağız. Fikirler ve projeler üreteceğiz. Türkiye taşkömürü kurumu nasıl kalkındıbiliriz.Bu sadece AK Parti Kilimli ilçe başkanının derdi olmamalı. Diğer partilerin de derdi olmalı bunu hep beraber bir araya gelip konuşmak lazım"şeklinde konuştu.

KİLİM BİR DE HAYVANCILIK VE ARICILIK KONUSUNDA ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ AYRICA SANAYİDE ÇIRAK VE YETİŞMİŞ ELEMAN SIKINTISI VAR

İslam konusunda yetişmiş eleman ve çırak sıkıntısına dikkat çeken AK Parti Kilimli ilçe başkanı Sedat Demirci şunları ifade etti:

"İstihdam ülkemizin bir sorunu. Pandemi ile birlikte işsizlik iyice artmış durumda. Kilimli'de madencilik sektör dışında diğer sektörlerinde geliştirilmesi gerekiyor. Örneğin bir arıcılık

Balkır temiz gerçekten üst düzeyde. İnsanlar hayvancılıkla teşvik edilmeli İlçe Sağlık Müdürlüğü ile istişare halindeyiz. Sanayi hareketlendirmemizi lazım.Sanayi esnafını ziyaret ettiğimizde bize çırak bulamadıklarını usta bulamadıklarından dert yanıyorlar. Sadece okumak bir şeyler kazandırmıyor. Meslek sahibi olmak da çok

Bugün herkes masa başı iş istiyor ilçe başkanım bana masa başına iş bulsun istiyor vekillerimiz siyasilerden bu şekilde talepler geliyor. Ama nereye kadar.Biz harfiyat çiz Biz makineci Sinan şoför bulamıyoruz makineci bulamıyoruz yetişkin eleman bulamıyoruz

insandan da bu konuda biraz bize yardımcı olmasını istiyoruz.".

1.5 YILDIR MUSLU BELEDİYE BAŞKANI MAKAMINDA YOK . TEPEKÖY'DE Kİ TÜRK BAYRAĞI HALA ORTADA YOK.

Bizim en büyük hedeflerimizden birisi artık Muslu ve Çatalağzı'dır. Önümüzdeki seçimlerde Bir Muslu ve Çatalağzı'nıda almak istiyoruz. Tabii ki bu halkın gönlüne girerek olabilir. Çatalağzı ve Muslumu’zun hali bugün ortada. Muslu'ya gelirsek bir buçuk yıldır belediye başkanı makamda olmadığı söyleniyor.Bu nasıl bir hizmet Bu nasıl bir anlayış Muslu'da işsizlik hat safhada. 

Tepeköy'de bir Türk bayrağı hala ortada yok.Belediyede makamda olmayan hizmet veremeyen bir Belediye Başkanı 2024'te tekrar o koltuğa oturması bizim için çok acı verici olur. Biz hizmet etmek istiyoruz. İnsanların gönlüne girerek Çatalağzı ve Muslu’muzu almak istiyoruz."şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi