Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği (ANKA-BİR)  Yönetim Kurulu Toplantısında; Karadeniz otoyolunun Batı Karadeniz kısmının yatırım programına alınması, Adapazarı–Bartın demiryolu projesi, Zonguldak Filyos arası otoyol tesisi, BAKAP Batı Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi kurulması, Filyos Vadisi ve Mega Endüstri Bölgesi hakkında Birliğin farkındalık ve sonuca yönelik adımları hakkında yol haritaları konuşuldu. 

Zonguldak, Bolu, Çankırı, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın ve İl Temsili olan STK larından oluşan Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği (ANKA-BİR) "Kültür Sofrası" ismi ile geleneksel hale gelen aylık Yönetim Kurulu toplantısı video konferans sistemi kullanılarak icra edildi. Moderatörlüğü ve organizasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kaya tarafından yapılan toplantıda; Birlik Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Aydınalp, Birlik Genel Başkanı Tuncay Ggençer, Birlik Genel Sekreteri Dr. Yaşar Omur, Kastamonu Dernekler Federasyonu adına Genel Sekreter Sn Sadık Erikçi, Sinop Dernekler Federasyonu adına Genel Sekreter İsmail Yılmaz, Ankara Çankırılılar Derneği Başkanı Aydın Öksüz, Ankara Bolulular Derneği Başkanı İsa Gökmenoğlu, Ankara Sinop İli İlçeleri Derneği adına Başkan V. Sn Burhan Akdoğan, Ankara Bartınlılar Derneği adına Başkan V. Hüseyin Bayar, Ankara Bolu Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Başkanı Mehmet Bilgin, Ankara Karabüklüler Derneği adına Başkan V. Cevat Yıldırım, Bağımsız Batı Karadeniz Gazeteciler Birliği Başkanı İsmail Hakkı Pehlivan hazır bulundu.

HASAN KAYA: STK'LAR GÖNÜL İŞİDİR
Ankara Batı Karadeniz Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kaya, misyon, vizyon ve stratejilerini özetleyerek", “Akıl işi değil, gönül işi olan STK lar için Başarıda esas olan nokta; Yahya Efendinin Kanuni Sultan Süleyman'a tavsiye ettiği gibi insanların “Nemelazım” dememesi, köklerine bağlı, yenilikçi bakış açısı ile dünyanın sahibi değil, parçası olduğunu hissetmesi, proje ve üretime dayalı bir paradigmaya sahip olmasıdır. Bu manada sadece kendi bölgemize ve ülkemize değil, bütün Dünya’ya hitap eden bir erdem, ahlak ve birikime sahip olmamız tercih değil zorunluluktur. Zira zulümle iştigal eden geçici başarılara, mazlumla iştigal edenler ise sınırsız başarılara yelken açar. Samimiyet şiarı ile yaklaşık 2 yıl önce yola çıkarak Bölgemizin sesi ve nefesi olduk. Aşılmaz denen engelleri elbirliği ile aşıp, adeta bir Rol Model olduk. Ancak Bölgemizin kederinin kaderi olmaması için hep birlikte daha fazla çalışan, koşan, terleyen ve karar alma mekanizmalarında yer bulan bir anlayışta olmalıyız. Savaş Ekip ile kazanılır. Bu güzide ekibin bir parçası olmak bahtiyarlıktır. " dedi.

TUNCAY GENÇER; "BAŞARIMIZIN SIRRI; DÜNYADAKİ BÜTÜN MAZLUMLARIN ACISINDAN KENDİMİZE DÜŞEN PAYI GÖNÜLDEN HİSSETMEMİZDİR"

Birlik Genel Başkanı Tuncay Gençer'de konuşmasında 
Birlik olarak Proje odaklı bakıştan asla taviz vermediklerini, sayısız üst düzey ziyaret yaptıklarını, birçok projenin takibinde ve sonuç alıcı eylemlerde büyük katkılarının olduğunu, tüm iller ile tek yürek olduklarını belirtti. Ankara’da Bölge adına lojistik ve lobi faaliyetleri yürüttüklerini, Birlik olarak Devletimizin ve Milletimizin her daim yanında olduklarını, ancak karar alıcı mekanizmalarda yeterince yer bulamadıklarını vurgulayan Gençer, STKların gönüllülük esasına dayalı Kamu Kuruluşları olduğunu ve gücünü milletin öz değerlerinden aldıklarını söyledi. Gençer, Bu manada gıpta ile izlenen Birliğimizin başarısının sırrı Dünyadaki mazlumların gözyaşını gönlümüzde adeta bir şelale gibi hissederek, bu acının sorumluluğunu üzerimize almamızdır. Dünyada mazlum dostu olan TÜRK adaletini yeniden kurmayı hedeflediğimiz kutsal yolculuğumuz adına bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" Dedi.

BÖLGEDE MEGA/BÜYÜK/SOMUT PROJELER İLE VAR OLMASININ GEREKLİLİĞİ VURGULANDI. FİLYOS VADİSİ VE MEGA ENDÜSTRİ BÖLGESİ KONUŞULDU..

Başkanlar tek tek söz alarak görüşlerini paylaşıp, özellikle proje bazlı bakışın önemini vurguladılar. Bu bağlamda; Karadeniz otoyolunun Batıkaradeniz kısmının yatırım programına alınması, Adapazarı – Bartın demiryolu projesi, Zonguldak Filyos arası otoyol tesisi, BAKAP Batı Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi kurulması, Kastamonu ve Sinop İllerimize tren yolu tesisi, Ankara - Bolu - İstanbul Hızlı Tren hattının tesisi, Tarımsal Kalkınma, Gastronomi ve Ormancılık vizyonu, Göğüs Hastalıkları Şehir Hastanesi kurulması, Ankara(Esenboğa) - Çankırı arası hızlı tren tesis edilmesi, Safranbolu, Ilgaz Dağı ve Çankırı Kayatuzu Mağarası gibi değerlerimizin tanıtımı, Sinop kıyı şeridindeki su ürünleri eylem planı, Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olan ve Birliğimizin amiral gemisi olarak gördüğümüz Filyos Vadisi ve Mega Endüstri Bölgesi hakkında Birliğin farkındalık ve sonuca yönelik adımları hakkında yol haritaları konuşuldu.  ANKA-BİR'in bölgede mega/büyük/somut projeler ile var olmasının gerekliliği vurgulandı. 

MUSTAFA AYDINALP: ADIMLARINI SAĞLAM ATAN BİR PLATFORMUZ
Oturum sonunda toparlayıcı kapanış konuşmasını yapan Birlik Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan Mustafa Aydınalp, bütün Başkanları tek tek selamlayıp, proje bazlı, insani ve vizyoner bakışları nedeni ile şükranlarını iletti. Birlik olarak kendini çok iyi bilen bir yapı oluşturduklarını, gelinen nokta ile adımlarını sağlam atan bir platform olduklarını, bugüne kadar sesi dinlenen, bölge insanımızın gönlünde yer almayı başarmış olan, Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliğinin bölgesel gücü sayesinde büyük projeler ile var olmasının gerekliliğini vurgulayan Aydınalp, "Bölgesel sorunlar bölgesel güç ile çözülebilecektir. Resme büyük bakmamız ve imza yetkisi olan karar alıcı makamlar nezdinde daha çok temsil edilmemiz gerekmektedir. " dedi.

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği video-konferans toplantısı, Dünya’ya yayılan ve Cumhurbaşkanımızın da sıkça kullandığı, Ahi-Yâren Selamı ile sona erdi. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi