Aşkar:  3500 öğretmene kişi başı 6240 TL promosyon verilecek
Zonguldak Merkez, Kilimli ve Kozlu ilçelerinde görev yapmakta olan eğitim çalışanlarının maaş promosyon ihalesi Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı.
İhale sonucunda kişi başı 6240 TL'ye anlaşma sağlanarak bir rekora imza atıldı. Sekiz bankanın katıldığı promosyon ihalesinde en yüksek teklifi veren Halkbank, 4 yıllığına ihaleyi aldı.
Eğitim Bir-Sen Şube başkanı Kamuran Aşkar, "Sendikamızın büyük bir başarısı olarak gördüğümüz anlaşmanın taraflara hayırlı olmasını diliyoruz."dedi.
Aşkar yaptığı açıklamada şunları söyledi.
 
 
Aşkar: Maaş Promosyonunda Rekor Anlaşmaya İmza Attık
Zonguldak Merkez İlçe, Kilimli ve Kozlu ilçelerinde görev yapmakta olan eğitim çalışanlarının maaş ve diğer ödemeleri için promosyon sürecinde anlaşma sağlanmıştır. Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi olarak kamuoyuyla periyodik aralıklarla paylaştığımız süreç tarihî bir anlaşmayla son bulmuştur.
 
Yetkili sendika olarak; İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda, arzu edilen düzeyde rekabet koşullarının oluşabilmesi, bunun sonucunda da çalışanlarımızın süreçten azami kârlı çıkabilmesi için çalışmalar yürütülmüş ve ihale sürecine gelinmiştir. Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğünde açık artırma usulü yapılan ihaleyle, çalışan sayısı ve diğer şartlar göz önünde bulundurulduğunda, sadece Zonguldak için değil Türkiye için rekor sayılabilecek bir anlaşmaya imza attık. Yaklaşık 38 turluk çok çekişmeli bir ihale sonucunda kişi başına 6240 TL'ye anlaşma sağlanarak bir rekora imza atılmıştır. 3500 eğitim çalışanını ilgilendiren ihaleye sekiz banka katılmış ve en yüksek teklifi veren Halkbank, 4 yıllığına ihaleyi almıştır. Promosyon ücreti tek seferde ve peşin olarak ödenecektir.

Promosyon anlaşmamız; Türkiye genelinde yapılan en avantajlı anlaşma olarak emsal olmuştur. Sendikamızın bu büyük bir başarısı aynı zamanda eğitim çalışanlarımızın başarısıdır. Pandemi sürecinin olumsuz şartlarına rağmen çalışanlarımızın cebine daha çok promosyon ücreti girsin düşüncesinden hareketle, bankaları tek tek ziyaretle başladığımız sürecin rekor bir anlaşmaya dönüşmesinde emeği olan başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Tosun, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Erdal Yılmaz ve Şube Müdürümüz Sayın Hamza Eryiğit olmak üzere herkese  teşekkür ediyor, yapılan anlaşmanın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi