Vali Mustafa Tutulmaz yönetiminde protokol üyeleri, Kızılay’ın Karaman’da yaptığı Afet Eğitim Kampına katıldı. 

Zonguldak Türk Kızılay Şubesi tarafından Karaman’da, ikinci ‘Afet Eğitim Kampı’ düzenlendi. 

Kampa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kd.Alb. Cezmi Kılıç, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, İbrahim Özer, Zonguldak Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Afad ekipleri, umke ekipleri ve gönüllü gençler katıldı.

Ardından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri gönüllü gençlerin yapmış olduğu çadır kurma tatbikatına katıldı. Vali Tutulmaz tatbikatı başarı ile tamamlayan takımı tebrik ederek başarılar diledi.

Türk Kızılay Genel Müdürü Alper Küçük, kampda öğrenirken herşeyin sahada işe yarayacağını söyleyerek, “15 yıllık kızılay kariyerimde Umke ve Afad arkadaşlarımız beraber ter akıttım. Gönüllülük yılı ilan ettiğimiz bir yıldayız. Bugünlerde öğrendiğiniz şeyler sizlere çok ihtiyacınız olacak. Bugün ip bağlamadan çadır kurmaya hepsi sahada işinize yarayacak. Burada öğrendiklerinizi hayat kurtaracaksınız”dedi.

Diğer yandan Zonguldak Türk Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç ise kampın ikincisi yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, desteklerinden dolayı Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Selim Alan’a teşekkür etti.

Program sertifika törenin ardından müzik dinletisiyle sona erdi.

(Haber-Ercan Demir)  

Editör: Haber Merkezi