Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan'ın Cuma günleri düzenlediği haftalık basın toplantısında, Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı ile Belediye Başkanı Dr. Selim Alan arasında geçen soru-cevap diyaloğu Pusula Gazetesi tarafından çarpıtılarak haber yapıldı.

Simge Kırlı'nın, Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin'in açıklamalarına atfen sorduğu soru, sanki bu doğrudan Simge Kırlı'nın düşüncesiymiş gibi servis edildi.

Geçen hafta Kanal Z ekibi tarafından Çınartepe ve Baştarla Mahallelerinde yapılan röportajlarda Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, belediyenin parasının yapa-yıka gittiğini, bürokratların ve başkanların halkın arasına girmediğini belirterek ''Vatandaşın arasına gireceksin, seçildikten sonra egoluk yapmayacaksın. Halkın sırtını sıvazla çay iç seni unutmazlar" demişti. Bu açıklamalar Kanal Z Televizyonu ile Yeni Adım Gazetesi'nde haber olarak yayınlanmıştı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan, Simge Kırlı'nın, Okan Girgin'in açıklamalarına atfen yönelttiği soruya ise Belediye Başkanı görmemiş insanların haftanın üç günü Belediye Başkanı gördüğünü belirterek, " Egosu tavan yapmış açıklaması hiç hoş olmamış. Ben caddeye çıkıp halkla vakit geçiriyorum. Yüzde elli seven var, sevmeyen var. Vatandaşlar, halimizi hatırımızı soruyorsun, biz senin gibi Belediye Başkanı görmedik, senden Allah razı olsun diyor" şeklinde cevap verdi.

Pusula Gazetesi'nin olayı çarpıtarak servis etmesi ise kamuoyundan üzüntüyle karşılandı.

İŞTE OKAN GİRGİN'İN O AÇIKLAMASI:

Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin,"Bize Sayın Cumhurbaşkanım sorunlarınızı  bize yazın diyor. Ben 100 metrelik yol için neden Belediyeye yalvarayım.Bu yoldan 30 tane belediyenin adamı geçiyor niye söyleyeyim belediyeye. Bende Sayın Cumhurbaşkanıma sorunları aktardım.Ufak şeyler için bürokratlar ve başkanlar bizi uğraştırmasın. Seçildikten sonra vatandaşın arasına gireceksiniz.Halkın sırtını sıvazlayıp  çay içerseniz seni unutmazlar.Bu işler egonun tavan yapmasıyla olmaz. Valiler Zonguldak'tan çıldırıp gittiler.Milletvekilleri de Milli Eğitime,Kadastro'ya kimi atayalım derdindeler. İş adamı gelmez,yatırım yapmaz herkes sorun çıkarıyor.Bu şehir bunu hak etmiyor"dedi.

Editör: Haber Merkezi