On bir ayın sultanı Ramazan, bir ay boyunca yapılan sokak iftarları ve geleneksel Ramazan etkinlikleriyle Devrek’te dolu dolu geçti. 

Ramazan ayının maneviyatını daha iyi hissetmek ve eski Ramazan geleneklerini yaşatmak amacıyla Devrek Belediyesi tarafından bir ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ayrıca ilçeye bağlı mahallerde bulunan camilerde her akşam farklı bir noktada sokak iftarları düzenlenerek Ramazan ayının bereketi paylaşıldı. Hışıroğlu Çay Camii’yle başlayan sokak iftarları Yeni Mahalle Topyeri Camii’nde yapılan iftar yemeğiyle sona erdi. Ramazan ayı boyunca 19 camide yapılan iftar programlarına toplam 7 bin kişi katıldı. Vatandaşlar düzenlenen sokak iftarlarında hep birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadılar. 

RAMAZAN MEYDANI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Ramazan ayı boyunca Cumhuriyet Alanında kurulan Ramazan Meydanında her akşam etkinlikler düzenlendi. Mehteran takımı konseriyle başlayan etkinlikler önceki gün yine mehteran takımının muhteşem konseriyle tamamlandı.7’den 70’e her yaştan vatandaş etkinlikler boyunca Ramazan Meydanına büyük ilgi gösterdi. Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında Ünlü Sunucu Mülayim’in sunuculuğunda On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca Karagöz ile Hacivat, Nasreddin Hoca ile İbiş, Aşuk ile Maşuk, Kukla Gösterisi, Mehteran, İlahi Dinletisi, Semazen, Şehitleri Anma Programı, Açık Hava Sineması, Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması, Devrek Belediyesi Şehir Bandosu Konseri, Ateşbaz, Sihirbaz, Jonglör, Kum Sanatı Gösterisi ve Halk Oyunları Gösterisi vatandaşlarla buluştu. 

BAŞKAN SEMERCİ, “BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE DOLU DOLU BİR RAMAZAN GEÇİRDİK”

Devrek’te birlik beraberlik içerisinde etkinliklerle, iftarlarla dolu bir Ramazan ayı geçirdiklerini ifade eden Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, “ Nerede o eski Ramazanlar’ diyenlerin nostalji özlemini giderecek ve Ramazan ayının manevi atmosferini artıracak etkinliklerimizi Ramazan ayı boyunca saygıdeğer hemşerilerimizle buluşturduk. 

Ramazan Meydanımızda her akşam yapılan etkinliklerle hem çocuklarımız hem de vatandaşlarımız dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdiler. Ayrıca Ramazan ayının bolluk ve bereketini paylaşmak amacıyla her akşam farklı bir camimizin bulunduğu alanda iftar programı düzenledik. Ramazan ayı boyunca iftarlarda, gönül sofralarında vatandaşlarımızla buluştuk. İlçemizin farklı noktalarında kıymetli hemşerilerimizle birlikte beraber oruç açmanın mutluluğunu yaşadık. Sokak iftarlarımızın yanı sıra Ramazan Meydanımızda vatandaşlarımızı her akşam etkinliklerle buluşturduk. Vatandaşlarımıza Ramazan Meydanımızda eski Ramazan geleneklerimizi yaşattık hem de başta sevgili çocuklarımız olmak üzere vatandaşlarımız keyifli ve huzur dolu bir Ramazan ayı geçirdiler.  

Ramazan ayının güzelliğini ve bereketini halkımızla birlikte beraber yaşamaktan dolayı çok mutlu olduk. Bizleri gönül sofralarımızda ve Ramazan etkinliklerimizde yalnız bırakmayan kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, daha nice birlikte bayramlara erişmemizi Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi