Ak Parti 7. Olağan Kongresine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:, “Aziz yol arkadaşlarım Zonguldak’ta olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her biriniz bu partide tek tek çok önemlisiniz. Kıymetinizi bilin ve takdir edin. 19 yılda gelinen noktada AK Parti çatısı altında siyaset yapmaktan hepimiz memnunuz. Türkiye’de ne kadar varsa, Zonguldak ne kadar çıkış yaptıysa bunun arkasında her birimizin çok büyük katkısı var. Türkiye’de 90’ının üzerinde parti var AK Parti herhangi bir parti değildir. AK Parti bir duruşu olan bir partidir. 

Merkezimizde insan odaklı bir partiyiz. İnsanı ayrıştıran bir anlayışın başarılı olma şansı yoktur. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. Etkin kimlik ayrıştırması yapmadan merkezimize insanı koyduk. Rastgele yalpalayan bir parti değiliz. Bizim partimizin bir kimliği var. Değerlerimize sahip çıkan partimizin kimliği muhafazakâr ve demokrasi bir partidir. Asla, ayrıştıran bir parti değil birleştirici partiyiz. AK Parti yerli ve milli bir partidir. Omurgası olmayanlar yıkılır. Dünya genelinde en büyük teşkilata sahip bir partiyiz. Siyaset gönül işidir. Söz ve karar milletindir. Bir ülkenin savunma sanayi size hamle yaptırır. Dış politikanın yorganı askeri güç ve savunma sanayidir. Ülkemiz 15 Temmuz’da bir darbe gördü. 

Liderimizin duruşu ile bu ülke tarihinde darbe önleyen ve darbe sonlandıran bir lider olma özelliği taşımaktadır. Liderimizin dik duruşu birçok kesimlerde rahatsızlık veriyor. Darbe girişimin hemen 40 gün sonra sınırlarımız dışında bir askeri operasyon yaptık. Fırat kalkanı operasyonu ve Zeytin Dalı operasyonları ile ülkemizin ekonomisinin ve savunma sanayisinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdik. Türkiye savunma alanında yüzde 70 dışa bağımlı bir ülkeydi.

İnsansız hava aracını İsrail’den alıyorduk. Silahsız ve silahlı olarak ilk milli ve yerli hava uçaklarımızı yaptık. Eğer biz bunları yapmamış olsaydık bugün daha farklı bir konumda olurduk. Biz, aziz milletimizin hizmetkarı olmaktan mutluyuz. Milletimizin yüzünü kızartacak hiçbir icraatın içinde olmadık. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önceliğinde daha da güçlü duruma geleceğiz. Bugünkü, kongremizin de Zonguldak’a ve ülkemize hayırlara getirmesini temenni ederim.” ifadelerine yer verdi. 

HABER:ERCAN DEMİR

Editör: Haber Merkezi