Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Balcı’nın grup kararına rağmen red oyu kullanması ortalığı karıştırdı

CHP’de çatlak !..

*** Ereğli Belediye Meclisi toplantısında balıkçı barınaklarına günübirlik ruhsat verilmesi konusundaki gündem maddesine grup kararı olmasına rağmen CHP’li Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Balcı’nın red oyu vermesi ortalığı karıştırdı. CHP Belediye Meclis Grubu’nda çatlak meydana gelmesi, CHP Ereğli İlçe Teşkilatı ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında yeniden soğuk rüzgarların esmesine neden oldu.

*** CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, balıkçı barınaklarına günübirlik ruhsat verilmesine ilişkin gündem maddesi ile ilgili olarak “grup kararı olmadığını” savunurken, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kesin bir dille “grup kararı olduğunu” söylediği bildiriliyor. Bu durum, grup kararına uymayan Yaşar Balcı hakkında disiplin soruşturması açılıp açılmayacağı konusunu da gündeme getirdi.

*** Yeni Adım’a Ereğli’den ulaşan bilgilere göre, balıkçı barınaklarına günübirlik ruhsat verilmesini Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı destekliyor. Bunun için imar revizyonu yapılması gerekiyor. Ancak, Ereğli Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Balcı’nın, bu mevkide bulunan birçok esnafın mali müşaviri olması, oğlunun da yine bu mevkide bulunan birçok esnafın avukatı olması nedeniyle balıkçı barınaklarına günübirlik ruhsat verilmesine karşı çıktığı ve grup kararına rağmen red oyu verdiği iddia ediliyor. 

Yaşar Balcı’nın bu iddialar karşısında ne gibi bir açıklama yapacağı ise merak ediliyor.

HABER:ERHAN ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi