18 Haziran 2019 tarihinde Zonguldak Dedeman Otelde  gerçekleştirmiş olduğumuz devir teslim töreninde 2018-2019 Dönem Başkanı Mustafa BODUR başkanlığı Rtn.Osman AYDIN’a devretti. Bu geceye Uluslararası Rotary 2430.Bölge 28.Grup Kulüplerinden  sorumlu  Guvernör Yardımcımız Rtn. Muhittin DİKMEN ve eşi Tunay DİNÇER DİKMEN, Kdz.Ereğli Rotary Kulübü 2019-2020 Dönem Başkanı Rtn. Aykut ATEŞ ve eşi Ülkü KIRÇIL ATEŞ’ ile Zonguldak Rotary Kulübü üyeleri ve eşleri törene katılmışlardır.

2018-2019 dönem başkanı Mustafa Bodur’un açılış konuşması ile kulüp üyelerine ve yönetim kuruluna teşekkür ederek , yaptıkları projeler hakkında misafirlere bilgi verdikten sonra başkanlık kolyesini 1 Temmuz’dan itibaren görevi bir yıl süreyle üstlenecek Osman Aydın’a teslim etmiştir.

Yeni dönem başkanlık görevi yürütecek olan Osman Aydın konuşmasında :

Zonguldak Rotary kulübünün bu yüce makamında hizmet edecek olmanın heyecan ve gururunu, yüklenecek olduğum sorumluluğun bilincinde olarak yaşıyorum. Töreni onurlandıran tüm konuklarımıza ve Rotaryen arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili başkanım Mustafa Bodur ve geçmiş tüm başkanlarım,      Zonguldak Rotary kulübüne yaptığınız unutulmaz hizmetler ve bıraktığınız izler daima hatırlanacak ve şükranla anılacaktır.

Bugün benim için çok önemli bir gün, dönem sloganımız ‘.ROTARY DÜNYAYI BİRLEŞTİRİR..’ ile bayrak yarışını yönetim kurulumla beraber devraldım. En iyi bireyler, kendinden çok bağlı olduğu toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun, korunmasına yaşamını veren insanlardır. Rotaryenler; karışıklığın olduğu yerde düzen, çirkinliğin olduğu yerde güzellik, yalnızlığın ve yanlış anlamanın olduğu yerde mutluluk ve sağlık yaratmak için uğraşır. Ben ve ekibimde bu düsturla; Sizlerden teslim aldığımız bayrağı bir yıl boyunca bizlere duyduğunuz güven ve sevgiye layık olarak çalışmalarımızı sürdürerek, hazırladığımız projeler ve çalışmalarla Zonguldak Rotary kulübünde başarı çıtasını çok yukarılara taşıyacağız..

insanlara dokunmaya çalışacağız. Kulübümle yeni projeler üretirken ve yeni başarılara imza atarken birlikte başarılarla mutlu olmak en önemli önceliğimiz olacaktır.

Bu dönem bizleri anlatan ,hedeflerimizi belirleyen yaklaşımlarımızı gösteren bazı simgeler var

Şemsiye Kırlangıç ve Köprü

Şemsiyenin bizi yağmurlardan ,güneşten koruma özelliği ile birleştirici,bağlayıcı ve aynı çatı altında hep beraber olacağımızı söylüyor.

Küçük olmalarına rağmen 8,5 saat durmadan uçabilen kırlangıçların çalışkanlıklarını ve yorulmamalarını ,bir yerde en fazla 6-7 ay kaldıkları gibi bizimde dönem sonunda ayrılacak olduğumuzu ,göç halindeyken sürüden rahatsızlanarak düşeni yalnız bırakmayarak gösterdikleri vefa örneğini,yuvayı erkek ve dişinin birlikte yaptıklarını daima dikkate alan bir dönem için çalışacağımızı söylüyoruz.

Bizlerin” Rotary Dünyayı Birleştirir” temasına uygun olarak daima birleştirici ,bağlayıcı ,hem kendi içimizde hem toplumla, hemde Uluslararası Rotary ile köprü olduğumuzu söylüyoruz.

. Ortak paydamız Zonguldak Rotary kulübümüzü çok seviyor ve birlikte hizmet üretiyoruz. Her birimiz farklı ortamlarda yetişmiş iş ve meslek sahibi bireyleriz. Bu farklılıklarımız bizi proje üretirken başarıya ve daha da iyiye ulaştırıyor. Türkiye’nin çağdaşlaşma yönünü belirleyen Atatürk ilkeleri ve devrimleri doğrultusunda ilerleyen kulübümle beraber, başkanlık görevimin gereklerini yönetim kurulumuzla birlikte en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım.”

2012 2013 başkanlık dönemimde söylediğim gibi Rotary’i anlatan ve sevdiğim bir sözle konuşmamı bitirmek istiyorum.

yoku hayele ,hayali umuda ,umudu gerçeğe dönüştürmek dileğiyle afiyet olsun iyi akşamlar...

Editör: Haber Merkezi