Ereğli’nin Kıyıcak Mahallesi’nde Roj Metal tarafından kurulması planlanan cüruf tesisinin henüz yasal izinlerini tamamlamadan ve işletme ruhsatı almadan sözkonusu alanda cüruf depolamaya başlaması çevre halkının yoğun tepkisine neden olurken, Ereğli Belediyesi sessizliğini muhafaza ediyor.

Daha önce anılan tesis hakkında çok sert açıklamalar yapan ve bu tesisin faaliyete başlaması halinde Ereğli ve Alaplı’da “çevre felaketi” yaşanacağını söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da gelişmelere sessiz kaldığı ifade ediliyor.

Roj Metal’in yasal izinlerini tamamlamadan ve işletme ruhsatı almadan tesisin kurulacağı alana cüruf depolamaya başlaması, çevreciler ve konuyu yakından izleyen vatandaşlar tarafından, “ Cüruf depolanmaya başlaması tesisin faaliyete geçeceğini gösteriyor. Cüruf tesisleri açılmadan önce son derece yoğun bir yasal süreçten geçiyor, daha sonra işletme ruhsatı alınıyor. Roj Metal’in henüz yasal izinlerini almadığı ve işletme ruhsatının bulunmadığı biliniyor. Bu durumda anılan firmaya birileri tarafından ruhsat garantisi mi verildi?” şeklinde değerlendirmeler yapılıyor.

İNSAN SAĞLIĞINI VE DOĞAL YAŞAMI ETKİLER

Konun uzmanları Ereğli’nin Kıyıcak Mahallesi’nde faaliyete başlama hazırlığı yapan Roj Metal’in işletmeye açılması halinde Alaplı ve Ereğli’de insan sağlığının olumsuz yönde etkileneceği, doğa ve diğer canlılar üzerinde büyük tahribat yapacağı belirtiliyor.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın daha önce bu tesis hakkında “ Ereğli ve Alaplı’yı mahveder” şeklindeki ifadelerini hatırlatan vatandaşlar, Kıyıcak Mahallesi’ndeki cüruf depolama tesisi hakkında yetkili tüm resmi kurumlara başvuruda bulunacaklarını açıkladılar.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi