Partililer görevlerinden toplu şekilde istifa etti


Saadet Partisi'nde Sadık Kar, Musa Yüce, Yusuf Çetin, Mehmet Yaman ve Mustafa Tilki, Samet Tuna Güngör ile beraber 8 il yönetim kurulu üyesi, Alaplı, Ereğli, Kozlu, Kilimli ve Merkez ilçe başkanları ile bu beş ilçenin yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarının büyük çoğunluğu görevlerinden istifa ettiler. 

Partide düzenlenen basın toplantısında partililer görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Zonguldak Saadet Partisi İl Müfettişi Sadık Kar, teşkilatın 35 yıllık direği Musa Yüce, 25 sene Merkez ilçe başkanlığı ve millet vekili adaylığı yapmış Yusuf Çetin, Millet vekili adaylığı, Zonguldak Belediye Başkan adaylığı ve geçen gün ikinci liste il başkan adayı olarak ilan edilen Mehmet Yaman, Filyos Belediye Başkan adaylığı, Ereğli Birinci sıra Belediye meclis üyesi adaylığı, İki kez Ereğli Belediye başkan adaylığı, ikinci sıra Zonguldak millet vekili adaylığı, ilçe yönetim kurulu ve il yönetim kurulu üyeliği ilçe başkanlığı görevleri yapan Gökhan Göktaş, Millet vekili adaylığı eğitim başkanlığı ve mevcut Cansuyu il başkanı Samet Tuna Güngör ile beraber 8 il yönetim kurulu üyesi, Alaplı, Ereğli, Kozlu, Kilimli ve Merkez ilçe başkanları ile bu beş ilçenin yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarının büyük çoğunluğu görevlerinden istifa ettiler. 
İstifa eden partililer YİK başkanı Oğuzhan Asiltürk ve genel başkan Temel Karampllaoğlu' na ve milli görüş prensiplerine bağlılıklarından zerre sapmadan sadece parti görevlerinden istifa edip milli görüşe hizmet etmeye devam edeceklerdir. Daha önce ilan edilen İkinci liste olarak seçime giril vazgeçildi.
Yapılan açıklamada, "Bugüne kadar milli görüş prensiplerine, usül ve esaslarına YİK Başkanımıza aykırı hareket etmekten imtina ettik ve inşallahta bu ölçüden dışarı çıkmadık, çıkmamaya gayret ettik. Rabbim ayağımızı kaydırmasın inşallah."denildi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi