Saadet Partisi'nce 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle Memur Konfederasyonları ziyaretlerine devam ediliyor. Bilindiği gibi kısa bir süre önce Memur-Sen'i ziyaret eden Saadet Parti Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve partililer bugünde  Kamu-Sen'i ziyaret ettiler.
SADIK KAR: ''EĞİTİM SİSTEMİ YAPBOZ'A DÖNDÜ''
Ziyarette konuşan Saadet Parti Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, eğitim sistemini eleştirerek şunları ifade etti:
''Bugün sizleri yeni başlayan 2019-2020 öğretim yılında hayırlı olması  ve bu konuda da eğitimle alakalı görüş ve düşüncelerimizi sizinde paylaşma sizin önerilerinizi sorunlarınızı öğrenme konusunda böyle bir ziyaret etme ihtiyacı hissettik.

Türk eğitim sisteminin yabancı kurullara teslim edildiği bir dönemde yaşıyoruz . Oturmuş bir eğitim sistemimiz yok. Bunun yanında eğitime ayrılan ödenekler olsun eğitim imkanları olsun maalesef kısıtlı. 2019-2020 dönemi Türkiye için hayırlara vesile olur temennisinde bulunmak istiyorum.Bu arada  yeni imzalanmış olan toplu sözleşmede yaklaşık %30, %35 olan enflasyon rakamlarının yanında memura görülen 100  dörtlük bir zamla memurun çalışma hayatına olan ilgisi azaltılmaya çalışılıyor gibi bir durumla karşı karşıyayız.  96 yılında millii görüş hükümetlerinin işçiye memura emekliye vermiş olduğu o günkü zamlarla karşılaştırıldığı zaman bugün hiçbir şey almadı'' dedi.Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları ifade etti. ''Değerli Başkanım çok güzel konulara değindi. Biz siyasileri öyle sadece seçim zamanında değil. Başkanımın dediği gibi bir Toplu sözleşme süreci geçirdik. Bu söylemlerin bizden bir tanesi hak verilmez alınır mantığıdır. Ama bugün öyle bir hale geldik ki  içler acısı. Memura sadece yüzde dört reva gördüler.'' dedi. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören'de yaptığı konuşmada eğitim sisteminin sık sık değiştirdiğini eğitimde istenen düzeyde insan yetişemediğini ifade etti.
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi