Saadet Partisi'nin 7. Olağan Merkez İlçe kongresi yapıldı. Dedeman Otel’de gerçekleşen genel kurula  Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan, Genel İdare Kurulu Üyesi ve Zonguldak İl Sorumlusu Eyüp Yıldırım Zonguldak İl Başkanı Burak Erol ile İl Müfettişi Şahin Kalça ve çok sayıda partili katıldı. Kongre divan başkanlığını Şahin Kalça yaptı. 
Divan heyetinin  seçilmesin ile başlayan kongre  istiklal marşımsımız okunması ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan İlçe başkanlığına İsmail Üstünyer merkez ilçenin başlıca geçim kaynağının taş kömürü olduğunu, tüm dünyada öneminin ve değerinin arttığını, Zonguldak’ta kömür gerçeğini kimsenin yok sayamayacağını söyledi. Üstünyer kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.


Daha sonra söz alan il Başkanı Burak Erol, güçlü kadrolarla iktidara yürüdüklerini ifade ederek şu düşüncelere yer verdi: ‘’Ülkemizin kötü yönetimine engel olmamız içim mevcut yönetimi değiştirmemiz lazım. Bunun için hep beraber çalışacağız.  Partimizin ilk seçimde ve mahalli seçimlerinde başarılı olmasını, ayrıca mahalli seçimlerde de en az 10 belediyeyi kazanmamızı diliyorum’’ dedi.
İl Başkanı  Burak Erol, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan’a madenci bareti ve  madenci heykeli hediye etti.Bir konuşma yapan Arıkan şu ifadelide yer verdi” Ülkemizde sıkıntıları yaşıyoruz, her anlamda tıkanmışlık söz konusu, bunun için gayret edeceğiz ve başaralı olacağız. İşsizlik almış başını gidiyor. Türkiye’de ekonomik sıkıntı, faiz problemi var. Faiz aldı başını gitti. 2021 yılı sonundayız, ekonomik krizden ve olumsuzluklardan insanlarımız buhran yaşamaktalar. 
Hükümet; yolsuzlukların yapılmasından değil, yolsuzlukların duyulmasından rahatsız, büyük olasılıkla 2022’de de seçim olacak. Yapılacak seçimde, inşallah iktidarın ortağı olacağız.’’
Konuşmaların andından  gündemdeki maddeler görüşüldü. 
Tek liste ile gidilen seçimlerde  İsmail Üstünyer güven tazeleyerek yeniden seçildi.
Yönetimde ise şu isimler  yer aldı. Yasel Akmaz, Armaan Ercan, Recep Demircioğlu, Halit Yıldırım, Osman Karadayı, Bilal Habeş Kanca, Mehmet Ulu, Radet Gökalp, Sezai Çakmaklı, Ali Özoğlu, Dursun Ali Çalık, Satılmış Erarslan, Volkan Papar ve Emre Kalaz .

HABER ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi