Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, BBP ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Başkanlık sisteminin daha adil, daha bütün görüşleri kapsayıcı bir şekilde oluşabilmesi için, herkese hakkının verildiği bir Millet Meclisi yapısının, parlamenter yapısının oluşabilmesi için neler lazım, neler gerekir, neler olması gerekir, nelerden kaçınılması gerekir onu mutlaka oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

BBP İl Başkanı Taner yıldırım’da, yüzde 10’luk seçim barajının düşürülmemesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve yönetim kurulu üyeleri Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Taner Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ziyarette, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Taner Yıldırım'a Acil Seçim Adil Sistem” isimli kitabı hediye etti.

SADIK KAR: DAHA ADİL İR BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTİYORUZ

Saadet Partisi Zonguldak il Başkanı Sadık Kar yaptığı açıklamada,”Büyük Birlik Partisi ile beraber başladığımız Parti ziyaretlerine bundan sonra devam edeceğiz. İnşallah ilkini sizinle yapıyoruz. Sebebi ziyaretimiz de şu anda mecliste görüşülmekte olan uyum yasaları esas konudur. Bu konuda bizim genel merkez olarak öngördüğümüz uyum yasalarının nasıl olması gerektiğine ait çalışmalarımız var. Bu çalışmayı Genel merkezimizde genel başkanımız Sayın Mustafa Bey'e takdim ettiler. Bizde illerde bütün siyasi partilere aynı çalışmanın birer kitapçığını takdim etmek istiyoruz. Bizim istediğimiz düşündüğümüz bundan sonra olacak olan başkanlık sisteminin daha adil, daha bütün görüşleri kapsayıcı bir şekilde oluşabilmesi için, herkese hakkının verildiği bir Millet Meclisi yapısının, parlamenter yapısının oluşabilmesi için neler lazım, neler gerekir, neler olması gerekir, nelerden kaçınılması gerekir onu mutlaka oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bir kitapçık haline getirildi ve bunu sizlere, sizinde incelemeniz için size takdim ediyoruz. İnşallah bu süreç Türkiye için bölgemiz için hayırlara vesile olur. İnşallah hayırlı bir seçim atmosferine bundan sonra diyorum. Ayrıca bugün saat 13.00 'de Milliyetçi Hareket Partisi, 14.30 da Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret edeceğiz. Diğer partilerden de randevu talep ettik. Diğer partilerden Henüz bir cevap gelmedi Onlar için bir şey söyleyemiyorum şimdi” dedi.

TANER YILDRIRIM: YÜZDE 10’LUK SEÇİMK BARAJI MAĞDURUYUZ

Büyük Birlik Partisi Zonguldak il Başkanı Taner Yıldırım’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,”Bizi ziyaret ettikleri için öncelikle il başkanı Sayın Sadık kar ve yönetimine teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Rahmetli olan Sayın Başbakanımız Necmettin Erbakan hocamıza da Allah'tan rahmet diliyor, mekanı cennet olsun diyoruz. Afrin de mücadele eden tüm Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun, dualarımız onlarla birlikte. Tüm bu zamana kadar gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize de rahmet diliyoruz. Öncelikle biliyorsun 2019’a Türkiye yeni bir seçim sistemi ile gidilecek. Büyük Birlik Partisi olarak önceki seçimin en büyük mağdurlarından bir tanesiyiz. Malum bu zamana iktidar olan tüm siyasi partiler yüzde 10’luk seçim barajını hep kendi görüşleri ve kendilerinin işine gelmediği için düşürmediler. Biz bu son uyum yasalarında seçim barajının sıfırlanması, Temsilde Adalet gelmesini ve aynı zamanda siyasi partilere yapılan yardımların da eşit bir şekilde dağıtılmasını istiyoruz. Bizim beklentimiz bu yöndedir. Umudumuz ülkemizin daha iyi bir şekilde, daha adil bir yönetim şekliyle idare edilmesi ve yönetilmesidir. Türkiye'de ki bu zamana kadar gelmiş geçmiş tüm sıkıntıların yeniden gözden geçirip sıkıntılarımızın bertaraf edilmesi, ülkemizin de artık kalkınmış, gelişmiş, ülkelerin standartlarında yer almasını, hatta daha geçmesini temenni ve dua ediyoruz. Bir an önce milli sanayinin, Milli Eğitim'in ve bütün sosyal ve kültürel faaliyetlerin, ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesinden yanayız. Beklentilerimiz de bu yönde. Ben umut ediyorum ki bundan sonra Türkiye'ye daha Adil, daha Temsilde adaletli bir şekilde yönetileceği kanaati içerisindeyiz. Tüm çabamız da Büyük Birlik Partisi olarak bu yöndedir. İnşallah 2019'da yapılacak olan sistemdeki seçimin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi