Muhalefet Mehmet Yaman'ı aday göstermeyecek. Burak Erol ile yola devam etme kararı aldı.

Saadet Partisi'nde Burak Erol'u karşı 25 Ekim Pazar günü yapılacak olan kongrede Mehmet Yaman'ı karşı liste aday gösteren muhalefet genel merkezin tek listede birleşelim çağrısına uyarak Mehmet Yaman'ı aday göstermeme kararı aldı.

Saadet Parti Zonguldak İl Müfettişi Sadık Kar yaptığı açıklamada dün akşam yapılan toplantı sonrasında genel merkezin Burak Erol'u aday çıkartma yapacaklarını belirtti.
Amaçlarının Genel Merkezi İhsan değil sadece Burak Erol'un davranış biçimine tepki olduğunu ifade eden Sadık kar,  dün akşam yapılan toplantı ve alınan kararı şekilde değerlendirdi:

"Biz Pazar günü yapmış olduğumuz toplantıya kadar genel merkezden aldığımız izinle genel merkezin onayıyla yeni bir aday çıkarmayı ve bu adayımızı da işte hizmette yarış adı altında bir anlayışla yürütmeye gayret ettik. Fakat gelinen noktada Pazar günü genel merkezden gelen 2 GİK üyesinin yaptığımız toplantı sonrasında buradaki istişareleri Genel Merkeze getirecek gerek Genel Başkanla, gerek başkanlık devam adayı da buradaki görüşmeleri onları aktardıktan sonra genel merkezden çıkan bir karar oldu. Biz Burak beyle burada bir dönemde olsun yürümek istiyoruz dediler. Onların bu bir dönem yürüyüşü Bizim için de genel merkezin kararı olarak saygıyla karşıladığımız bir şey. Çünkü neticede genel merkez onunla beraber yürümek istiyor. Kendi çalışacağı arkadaşları genel merkezinde kendisini seçme iradesini gösterme özgürlüğü vardı.Bu konuda bir bu karara saygı ile bakıyoruz. Bundan sonra işte yine arkadaşlar bir araya gelerek bu akşam bir basın açıklaması yapalım diye yani çıkmış olduğumuz bu yolda bundan sonraki durumumuzu ortaya koyalım, bu böyle çok basit bir olay gibi veya suskun kalınmış gibi olmasın. Akşam yedide inşallah bir basın toplantısıyla arkadaşlar size durumlarını ve bundan sonrali süreçte izleyecekleri yolları sizinle paylaşacaklar.

Söylemek istediğimiz çok açık, isyan edecek bir anlayışta değiliz. Bu teşkilatlar genel merkezi de önemseyen teşkilatlardır. Genel merkez bize aday çıkarmayın ve tek listeyle gidelim dedi ve bizde anlayışla karşıladık. Genel merkezin böyle bir niyeti böyle bir isteği varsa ona da karşı durmamız mümkün değil. Aday çıkartmayacağız."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi