Meteorolojiden yapılan açıklamada, “ Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte Çarşamba (10.11.2021) gününden itibaren hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak; kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altına, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Bölgemizde beklenen hava durumu; 09.11.2021 Salı: Bölgemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz bölümü (Düzce, Zonguldak, Bartin, Bolu, Karabük) ile Çankını çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kırıkkale çevrelerinin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 10.11.2021 Çarşamba: Bölgemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Bati Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kesimlerinde gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
11.11.2021 Perşembe: Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük) ve Çankını ile Kırıkkale parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Cuma ve Cumartesi günleri ülkemiz genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Bölgemizi etkilemesi beklenen soğuk hava dalgası ve kıyı kesimlerde beklenen yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

Editör: Haber Merkezi