Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı personel alımı için resmi açıklama yapıldı. Buna göre Zonguldak'ta 65 Temizlik Personeli, 9 Güvenlik Görevlisi, 10 Klinik Destek Elamanı olarak toplamda 84 personel alınacağı duyuruldu. Başvurular 26.03.2020 günü başlayacak olup 30.03.2020 tarihinde son bulacaktır. Yeni tip Corona Virüs salgını sebebiyle İşkur şubelerinden başvuru kabul edilmeyecek olup başvurular ALO 170 ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

"Koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz bugünlerde sağlık ordumuzu güçlendiriyoruz.

ALIMLAR KPSS PUANINA GÖRE OLACAK

Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.

PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?

11.000’i Hemşire, 1.600’ü Ebe ve 4.687’si Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alıyoruz.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylarımız tercihlerini 26 Mart– 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapabilecek.

Duyurular için Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresini takip ediniz.

BAKANLIK SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI DA YAPACAK

Ayrıca, temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14.000 sürekli işçi istihdamı yapılacaktır.

Başvurular, 26 Mart– 30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yapılacak.

Bu atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Editör: Haber Merkezi