Amatör küme maçlarında corona virüsü önlemi alınacak.TFF Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez 81 İlin ASKF Başkanlarına ve Futbol İl Temsilcilerine gönderdiği yazıda şu bilgilere yer verdi:

Futbol İl Temsilcilerimizin Dikkatine..!

İlinizde oynanacak Bölgesel Amatör Lig, Yerel Amatör Ligler, Amatör Türkiye Şampiyonalarında yeni Koronavirüs ile ilgili olarak alınması gereken tedbirler aşağıdadır.

1-     Ev sahibi ve misafir takım futbolcu ve yöneticileri ile müsabaka hakemlerine el dezenfektanı uygulaması yapmaları konusunda hatırlatma yapılmalıdır.

2-     Saha içinde bulunan sağlıkçı, saha komiseri, federasyon temsilcileri, el dezenfektanı uygulaması yapmaları konusunda uyarılmalıdır.

3-     Müsabaka öncesi takım soyunma odaları, hakem odası ve tuvaletlerin yüzeysel dezenfeksiyonu sağlanmalı ve hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.

4-     Müsabaka oynanacak olan saha ve stadların seyirci girişi alanlarındaki kapalı yerlere ve tuvaletlerin dezenfekte eilmesine dikkat edilmelidir.

Dezenfekte işlemi yapılacak kapalı alanlarla ilgili olarak Valiliklerden  Sağlık İl Müdürlüklerinden, Belediyelerden ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden yardım alınabilir.
 

Editör: Haber Merkezi