PAZARTESİ  ZEMİN ETÜT ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR...

Zonguldak Valiliği tarafından gerçekleştirilecek olan ve Zonguldak sahili ile vatandaşı buluşturacak olan proje için ilk adım bayram öncesinde atılarak zemin etüt çalışmalarına başlanılmıştı.

Çalışmaları kapsamında projenin gerçekleştirileceği alan içerisinde belirlene 14 noktada zemin etüd çalışmalarına başlanılmıştı.

Bayramdan önce yapılan çalışmalarda 9 delik delinerek zeminin sağlam olup olmadığına bakılmıştı. Bayram sonrasında ise stant alan çalışmalar kapsamında şu ana kadar 4 delik daha delinerek 13 noktada zeminin sağlım olup olmadığı konusunda numuneler alındı.

Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından özel firmaya yaptırılan projenin çalışmaları şu anda emekliler parkı içinde bulunan İsmet İnönü anıtını hemen arkasındaki buluna noktada zemin etüt çalışması yapılıyor.

Yetkililer 14.zemin delme çalışmasının ise pazartesi tamamlanacağı ve zemin etüt çalışmalarını sona ereceğini ifade ettiler.

ZONGULDAK LİMANI REKREASYON PROJESİ HAKKINDA...

Zonguldak Valiliği tarafından daha önce yapılan açıklamada proje hakkında şu bilgiler verilmişti:

“Bu anlamda projenin üstlendiği rol, Zonguldak'lılar ile kıyıyı tekrar bir araya getirmektir. Valilik'den başlayan kıyı bandında yapılacak yeni düzenlemeler ile yaya sürekliliğini ve kentlinin kıyıya erişimini sağlamak temel amaçtır. Valilik ve tünel arasında yer yer iskeleler kullanılarak denizle karanın ara kesitinde yürüyüş alanları oluşturulmuş ve kentten denize doğru ve kıyı boyunca yaya yolları önerilmiştir. Bu sürekliliğin içerisinde kullanıcıların suya temas edebileceği yeni alanlar yaratılmış ve bu alanların 24 saat aktif kullanımını sağlayacak ticari mekanlar önerilmiştir.

Şüphesiz ki halk arasında çekek olarak adlandırılan küçük balıkçı teknelerinin yanaştığı ve bakımlarının yapıldığı alanlar bugün büyük oranda işlevlerini kaybetmiştir. Bu alanlar atıl konumlarıyla kentlinin suya temasını da engellemektedir. Proje; bu tür mekanların tekrar gözden geçirilerek kentlinin rahatlıkla kullanabileceği bir dönüşümü vaad etmektedir. Bahsi geçen çekek mekanlarının geçici kullanım amaçlı düzenlenmesinin yanında kıyı boyunca sosyal ve ticari işlevler bir araya getirilerek canlı ve hayat dolu bir kıyı bandı oluşturması”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi