Okulların yardımcı hizmetler ve güvenlik personel açığı kapatılsın
Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören , İŞKUR ve Milli Eğitim'e seslenerek okulların bir an önce güvenlik ve yardımcı personel açığının kapatılması çağrısında bulundu.2021-2022 eğitim-öğretim başlamasını değerlendiren Türk Eğitim Sen Başkanı Şahin Ören, önemli açıklamalarda bulundu.
 BUGÜN GÜZEL BİR BULUŞMA OLDU.

Mart 2020 den beri pandemi sebebiyle kapalı olan okullarda normalleşme ile birlikte eğitim öğretimnin başlamasını değerlendiren Türk Eğitim Sen Başkanı Şahin Ören, "Öğrenciler okula hasretti bizde öğrencilerimize hasretlik. Bugün güzel bir buluşuma oldu:  87 bin öğrencimiz ve 7 bin öğretmeni ile beraber  gururluyuz mutluyuz heyecanlıyız.  hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum"dedi.

İŞKUR VE MİLLİ EĞİTİM GÜVENLİK VE YARDIMCI HİZMETLER ALIMI NEDEN GECİKTİRİYOR BUNU ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİZ

Milli Eğitim'e ve İŞKUR'a okullardaki güvenlik ve yardımcı hizmetler personel açığının tamamlanması çağrısında bulunan Türk Eğitim Sen başkanı Şahin Ören sözlerine şu şekilde devam etti:

"Sıkıntılarımız var mı var nedir sıkıntılarımız mesela okullar başladı biliyorsunuz her senedir İŞKUR'dan gelen bir sürü güvenlik hizmeti, Yardımcı hizmetlerde özellikle bu okullarımız yaz boyunca eğitim ve öğretime hazırlandı ama bir sürü öğrenci girdiği zaman sınıfların havalandırmasından tutun yer temizliğine, tuvalet temizliğine her türlü hijyen anlamında pek çok hizmet ihtiyacımız olacak.  Bunu her sene neden geciktiriyor İŞKUR ve milli eğitim bunu anlamış değilim. Öncelikle bunun altını çizmek isterim"

AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENLERİN PCR TESTi ZORUNLULUĞU GÖNÜLLÜLÜĞE DÖNDÜRÜLMELİ

Aşı olmayan öğretmenlerden zorunlu pcr testi istenmesinin eğitimi aksatacağını ifade eden Türk Eğitim Sen Başkanı Şahin Ören şunları kaydetti:

Öğretmenlerimizin yüzde 75-80' iaşı olduğu için mutluyuz ama diğer arkadaşlarımızın da mutlak surette aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Ancak aşı olmayan öğretmenlere haftada iki kez zorunlu pcr testi zorunluluğu getirildi. Ancak her bir PCR testi bir gün sonra sonuçlandığı için öğretmenlerin okula gelememesi ve çocukların  eğitim'den mahrum kalma durumları söz konusu olacak. ."şeklinde konuştu.
OKULLARIMIZ EĞİTİME HAZIR
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, "İlimiz genelinde tüm okullarımızda pandemi önlemleri alınmış durumda. Zonguldak eğitime hazır diye düşünüyorum.  Milli Eğitim şubeye teşekkür ediyorum." dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi