Seçim sath-ı mailine girildi, aday adaylığı başvuruları yapıldı, elbette siyasi anlamda kılıçlar çekildi-çekiliyor…

Bu seçimde Zonguldak’ta CHP’nin “ahvali” nasıl olacak?..

Kuşkusuz “aday” listesine bağlı…

Her seçimde temcid pilavı gibi ortaya çıkıp “adaylık” açıklayan ve CHP’nin Zonguldak gibi bir il’de iki milletvekilliğinde kalmasına neden olan siyaseti tükenmiş, eskimiş, yıpranmış, kamuoyunda karşılığı olmayan isimler mi, yoksa genç, eğitimli, donanımlı, CHP için gelecek ve umut vadeden, partiyi ileriye taşıyacak isimler mi?..

Elbette buna CHP Genel Merkezi karar verecek…

Şimdi bir durum tespiti yapalım…

CHP, 24 Haziran seçimleri için çok sayıda aday adayı çıkardı, pek çoğu yukarıdaki tanımlamaya uyan, siyaseti tükenmiş, ancak hala “vekil” olma peşindeki isimler…

Onların, CHP’nin Zonguldak’ta bir adım ileri gitmesi gibi bir kaygısı yok, CHP’nin oyunun artması gibi bir kaygısı yok, varsa yoksa, eğer denk de düşerse, kendileri için bir vekillik ünvanı sağlayabilmek…

Zonguldak kamuoyu yakından izliyor…

Sözkonusu isimlerin aday adaylığı kamuoyunda en küçük bir etki oluşturmadı, deyim yerindeyse yaprak bile kımıldamadı, kamuoyu bu isimlerin adaylığına sıcak bakmadı…

Tam bu sırada bir isim, Zonguldak’ta dalga dalga yayıldı, adaylığı heyecanla karşılandı, geçen seçimin galibi olduğu halde, “mağlubu” sayılan, partisine olan bağlılığı, sevgisi ve saygısı ile büyük bir özveriyle, büyük bir çabayla Zonguldak’ı köy köy, belde belde, ilçe ilçe dolaşıp CHP’ye ivme kazandıran Deniz Yavuzyılmaz’dan söz ediyoruz.

CHP bir önceki dönem 3. sıra milletvekili adayı, Parti Okulu Bölge Koordinatörü Deniz Yavuzyılmaz, seçimden sonra da yan gelip yatmadı. Seçim zamanlarında mantar gibi ortaya çıkan, seçimden sonra da bir anda ortadan kaybolan diğer aday veya aday adayları gibi davranmadı, seçimden sonra da söylenecek sözü vardı, CHP adına hep Zonguldak halkına bu sözleri söyledi.

Deniz Yavuzyılmaz, sadece Merkez’de değil, Zonguldak’ın tüm ilçe ve beldelerinde karşılığı olan bir siyasetçi…

Çocukla çocuk, yaşlı ile yaşlı, genç ile genç, işçi ile işçi, memur ile memur, emekli ile emekli olmasını bildi.

Zonguldak’ın simitçileri, ayakkabı boyacıları bile henüz vekil olmadığı halde kendisini “vekilim” diye karşıladı.

Deniz Yavuzyılmaz şimdi yine CHP’nin milletvekili aday adayı…

Gençliği, bilgisi, eğitimi, projeleri, siyasi akademisyen kimliği ile Zonguldak halkının en çok tuttuğu milletvekili adayları arasında bulunuyor.

Elbette, Zonguldak’ta CHP içindeki “iyi saatte olsunlar” ekibi yine devreye girecek, yine Deniz Yavuzyılmaz sendromu içlerine işleyecek, yine Deniz Yavuzyılmaz ismini duymak istemeyeceklerdir.

Hiç kuşkunuz olmasın….

Ellerinden geleni de yapacaklardır.

Ne var ki, denizler dalgalandı bir kere…

Engel olmak zor gibi görünüyor.