Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Dekan Murat Can, Başhekim Özcan Pişkin, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, saldırıya uğrayan doktorlar Dr. Deniz Baklacı ve Dr. Ergin Bilgin biraya gelerek Bülent Ecevit Üniversitesi ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda saldırıyı kınadı.

Başhekim Pişkin; ‘ Olaydan sonra hocalarımız ameliyata girdi’

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Özcan Pişkin, “Dün ki olay bizleri üzmüştü. Dün ki olaydan sonra hocalarımız ameliyata girmiştir. Ardından ameliyat sonrasında hocalarımız ifadelerini vermeye gitmişlerdir. Hocalarımıza geçmiş olsun diliyoruz.”dedi

Rektör Çufalı; ‘Hastaneye uğrayan doktorlarımız bizim göz bebeğimiz’

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, saldırmaya uğrayanların hastanenin göz bebeği olduğunu söyleyerek,”Bir daha görmememiz gereken bir durum. Hocalarımız görevleri başında iken hasta yakını tespit etmeye başlamışken böyle bir durum olmuş. Bu kişinin şahsı karakteri iş adli boyuta taşındı. Böyle bir olay başına geldi. Hocalarımız böyle bir durumun peşinden ameliyata döndü. Hocalarımız hasta yakınları tarafından sevilen  hocalar. Sağlıkçılarımız bütün olarak bölgemizin en önemli sağlık kurumu. Başarılarımızla gündeme geliyoruz. Hocalarımız bir çok başarılara imza attılar. İnsanın bulunduğu yerde herşey var. Olaylar bütün dünyada istenmeye olaylara maruz kalabiliyoruz. İnşallah bundan sonra olaylar meydana gelmez. Bunla ilgili tedbirler alınmaya devam edecek. Hatası olan saldırı olan kanun adliye süreç devam ediyor. Son bulmasını istiyoruz. Sağlık personelimiz göz bebeğimizdir.  Çok üzüntülüyüz.”diye konuştu.

Doktor Bilgin; ‘Üzücü bir olay yaşadık’

Doktor Ergin Bilgin, “Üzücü bir olay yaşadık. Şuanda adli süreçte olay. Hepimiz üzüntülüyüz bir daha böyle birşey yaşamamak dileğiyle”dedi.

Doktor Baklacı; ‘Bu olayın son olmasını istiyoruz’

Doktor Deniz Baklacı, “Bende çok farklı birşey söylemeyeceğim. Adli süreçte başladı. Bize destek veren Sayın Rektörümüz Prof. Dr Mustafa Çufalı’ya Başhekimiz Özcan Pişkin'e desteğini esirgemeyen bütün hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bize arkalarında olduklarını gösterdiler. Bu olayın son olay olmasını istiyoruz.”

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi