Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi'nce minikler tarafından çizilen 23 Nisan temalı resimler bir videoda toplanarak sanal ortamda yayınlandı.

ADD Zonguldak Şubesi Başkanı Nazan Papila, ülkemizi olduğu gibi Zonguldak’ı da etkisi altına alan Korona Virüs pandemisi koşullarında evlerimizde kalmak, dışarıya çıkmamak zorunluluğumuz nedeniyle tüm 23 nisan kutlama etkinliklerininin hepsini ertelemek durumunda kaldıklarını ancak, kocaman yüreklerden, minik ellerden çağrımız üzerine gelen 200'e yakın birbirinden güzel bayramımızı betimleyen resimlerle sergimizi sanal ortamda yayınlama kararı aldıklarını söyledi.
Miniklerin 23 Nisan'ı betimleyen resimlerini içerin bir video hazırladıklarını ve sergiyi sanal ortamda yayınladıklarını belirten ADD Başkanı Nazan papila şunları ifade etti:
"TBMM’izin kuruluşunun Yüzüncü Yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımızı kutlama hazırlıklarımıza ADD Zonguldak Örgütü olarak aylar önceden başlamıştık.Bu çok önemli yıldönümü kutlamaları kapsamında,derneğimiz Cumhuriyet Öğretmenleri Korosu,Şube Gençlik Şiir Grubumuz ve oluşturacağımız Çocuk Sesleri Koromuzla Yüzüncü Yılımıza yaraşır bir şiir/konser etkinliği,Yüz Minik El’den Yüz Atatürk ve 23 Nisan resim sergimiz, Köy Okulu Öğrencileri ile yapacağımız bir eğitim gezimiz ve gençlerimizle birlikte Anırkabir/Pembe Köşk ziyaretleri planlamıştık. Dünyayı,ülkemizi ve en çok da kentimiz Zonguldak’ı etkisi altına alan Korona Virüs pandemisi koşullarında evlerimizde kalmak,dışarıya çıkmamak zorunluluğumuz nedeniyle hepsini ertelemek durumunda kaldık ama, Kocaman yüreklerden, Minik Ellerden çağrımız üzerine gelen yüzü aşan, iki  yüze yakın birbirinden güzel bayramımızı betimleyen resimlerle sergimizi sanal ortamda yayınlama kararı aldık.
Sizleri pırıl pırıl birbirinden güzel Atatürk Çocuklarımızın sergisini izlemeye davet ediyoruz. Sergimize katılım sağlayan tüm güzel çocuklarımıza,ailelerine ve öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz bayramımız kutlu olsun.

(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi