CHP İl Başkanı Hakkı Güney’den çarpıcı açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak’ta yanlış yaptık sözlerini değerlendiren CHP İl Başkanı Hakkı Güney, “Şenol Şanal’ı biz değil genel merkez aday gösterdi” dedi.Parti binasında açıklama yapan İl Başkanı Hakkı Güney, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Zonguldak’ta yanlış yaptık’ sözlerini değerlendirerek şöyle konuştu; 

BİZİM GENEL MERKEZE YALAN SÖYLEME GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK..

‘’Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, dün yapmış olduğu basın toplantısında,  Bursa, Zonguldak ve Giresun’daki olayın değerlendirmesini yaptı. Zonguldak Sosyal demokratların kalesi olan bir yer olduğu için bu zamana kadar tüm zorluklarda Zonguldak’ta Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün varımızı yoğumuzu koyup seçimleri alıyorduk. Bizim belirli bir noktadan sonra Belediye Başkanlığının belirlenmesi noktasında Sayın Genel başkanımıza, MYK üyelerimize İl Başkanlığı olarak ve ben İl başkanı olarak rapor hazırladık. Bu raporumda Zonguldak’taki tüm seçime girdiğimiz bölgelerde ki yerlerin analizlerini içeren raporu sundum. Bunlar detaylı raporlardı ve bu raporların içerisinde belediye başkanlığında çıkacak arkadaşlarımızın hepsinin özelliklerini belirttik. Bunun üzerine buraya biz üç kişilik heyet geldik.İki Milletvekili ve bir parti MYK üyemiz geldi. O heyet çalışmalarında belirli bir fikre ulaştı ve onlarda genel başkanımıza bu raporları MYK üyelerine bu raporları sundular. Gelen sayın heyetin ve bizim raporlarımız aynı noktada olduğuna inanıyorum ve orada genel merkeze gittiğimizde istişarelerimiz de ortaya çıktı. Burada biz tabandan geldiğimiz için yani 1986 yılından beri örgütün içerisinde olan bir arkadaşınız olduğum için burada partimizi en üst noktaya yükselmesi anlamda tüm fikirlerimizi genel merkezimize bildirdik. Biz genel merkezimizde kişileri ön plana çıkaracak yalan söyleme gibi bir lüksümüz de yok. Bunların sonuçlarını sonradan aldık. Görüyorsunuz aday yaptığımız Ali Uzun ağabeyimiz Zonguldak’ta AK Parti ile birlikte bir çalışma yaptı. Bu işler bizi çok üzüyor. Ali Uzun’un seçimlerde Ak Parti’ye çalışması tabii ki taban içeresin de büyük bir kırıklığa sebep olmuştur. ”

PARTİLİLERE SESLENEN HAKKI GÜNEY, “HERKES KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN” UYARISINDA BULUNDU.

Artık herkesin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Hakkı Güney, sözlerine şu şekilde devam etti:“Biz yine her zaman Cumhuriyet Halk Partisi için örgütler olarak hazırız. Daha iyi sonuçlar alınmasını istiyoruz.  Ben dahil herkesin kendisine çeki düzen vermesi zorunludur. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bir çınardır. Bundan önce ki partinin hepsi Türkiye’de belirli bir noktadan sonra kimliklerini koruyamamıştır.Bu partiler tarihin derinliklerine gömülmüştür. Ama Cumhuriyet Halk Partisi yine dimdik ayaktadır. Cumhuriyet Halk Partisine elbirliğiyle sahip çıkılmasını istiyorum. Bütün Cumhuriyet Halk Partililerinin ve Zonguldak halkımızın hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ diye konuştu. 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GENEL BAŞKANIMLA GÖRÜŞECEĞİM

Biz fikirlerimizi düşüncelerimizi siyasi düşüncelerimizi Sayın Genel başkanımıza ve emeği yakın üyelerimize anlattık.  Raporlarımızda Şenol Şanal tercihi MYK ve Genel başkanımızın takdiriyle gelmiştir. Genel başkanımızın takdiriyle gelinen arkadaşımız da kendini genel merkezde, genel başkanımıza ve MYK üyelerimize anlatmıştır. Yani dosyasını sunmuştur. Bunun takdiri de genel merkezde sayın genel başkan ve Sayın MYK üyeleri vermiştir. Burada da artık Şenol Şanal ismi açıklandıktan sonra Zonguldak’ta örgüt olarak adayın arkasında durmamız lazımdı ve durdukta. Sonuna kadar adayımızla birlikte çalışmalarımızı yaptık. Evet biz tabii ki Zonguldak’ta kazanmak istiyorduk, bunları daha sayın genel başkanımla önümüzdeki hafta görüştüğümüz zaman artık bilgilendirme noktaları olur ona göre paylaşırız.

TAKDİRİ GENEL MERKEZ VERİR..

“Şenol Şenol’u biz değil genel merkez aday gösterdi diyorsunuz yani sorumlu genel merkezin mi?” şeklindeki soruyu cevaplayan Hakkı Güney şöyle dedi; “Takdiri genel merkez verir, takdiri sayın genel başkanımız verir. Biz düşüncelerimizi paylaştık.” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi