Fikr-i Asım Fikir ve Düşunce Derneği Başkanı Sinan Toprak, Türk bayrağını yırtan Yunan vekile haddini bu sözlerle bildirdi.

Fikr-i Asım Fikir ve Düşunce Derneği Zonguldak Şubesi telefondan Madenci Anıtı'nda basın açıklaması düzenlendi.
Basın açıklamasında Yunan Vekil protesto edildi, kınandı. Basın açıklamasında  Bayrak şiiri ve İstiklal Marşımız okundu

Avrupa Parlamentosunda (AP) ırkçı Yunan Milletvekili Loannis Lagos, Yunan adalarında ki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda Türk Bayrağını yırtmıştı. Yunan vekilin bu provokasyonuna Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak'tan da sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Madenci Anıtı'nda düzenlenen basın açıklamasında, Fikr-i Asım Fikir ve Düşunce Derneği Zongukdak Şubesi Başkanı Sinan Toprak, Türk bayrağımızı yırtan Yunan vekili sert sözlerle kınayarak şunları söyledi;
"Değerli basın mensupları, ümmetin göz bebeği asil Türk milleti, kıymetli dava arkadaşlarım, değerli Zonguldak halkı. Malumunuz üzere Brüksel’de düzenlenen Avrupa Parlamentosu (A.P) genel kurulunun Yunan adalarında insani durum başlıklı oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu ele alındı. Yunanistan aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi bağımsız Avrupa Parlamentosu (A.P) milletvekili ırkçı Lagos, Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu bilmiyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor. Yunan vatandaşların hakları ne olacak diyerek tepki göstermiş, akabinde kirli elleriyle şanlı Türk bayrağını yırtmıştır. 
Herkes kendine yakışanı yapar. Yunan bayrak yırtar. 
Aziz Türk milleti bayrağını yüceltir.
Vatanımız üzerinden büyük oyunlar oynamaya çalışan Yunan vekil gibi ırkçı insan müsveddelerine buradan Karadeniz’in incisi Zonguldak’tan haykırmak isteriz.
Bu millet şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya devam edecektir.
Bu bayrağın altında doğduk, bu bayrağın altında öleceğiz.
Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir.
Avrupa’nın şımarık ırkçı çocukları iyi bilsin ki Türk milleti dahili ve harici düşmanlarına Türkün sillesini çarparak kuvvet ve kudrettedir.
Bizler Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği olarak şehitlerimizin emaneti olan şanlı Türk bayrağının taşıyıcısı olmaya dün olduğu gibi bugün de hazır ve nazırız.
Bizler için söz konusu vatansa gerisi teferruattır.
Cenab-ı  Allah devletimizi ezelden ebediyete kadar daim eylesin inşallah.
AMİN
Yaşasın Türk Devleti !
Yaşasın Türk Milleti !"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi