Zonguldaklı siyasetçi, işadamı ve STK temsilcilerine çağrı

“ Şantaja boyun eğmeyin”

*** Zonguldaklı siyasetçi, işadamı ve STK temsilcilerine musallat olan, gazeteci kılığına bürünmüş iki şantajcının marifetlerini deşifre etmeye devam ediyoruz. Gazetecilik mesleğini kişisel çıkar sağlamak üzere tehdit ve şantaj aracı olarak kullanan, mesleğin yüzkaraları Ali Rıza Tığ ve Mustafa Özdemir isimli kişilerin tehdit ve şantajlarına muhatap olan insanların adli merciler nezdinde gerekeni yapması bekleniyor.

*** Özel hayata ve aile mahremiyetine ilişkin iğrenç yayınları ile toplum vicdanını rahatsız eden, yazılarında “vibratör”, “masturbasyon”, “viagra” gibi ifadelerle basın ahlak ilkelerini hiçe sayan, mesnetsiz ve yalan haberleri ile gündemde kalmaya çalışan Ali Rıza Tığ’ın bu türlü aşağılık yayınlarını yetkililerin ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Öte yandan, gazetesinde sahte delikanlılık yapan muhbir-ihbarcı gazeteci Mustafa Özdemir’e de asıl delikanlılığın “borç ödemekle” olacağını hatırlatıyor, üzerine kayıt ettiremediği cafesi ile arabasını satıp borçlarını ödemesini tavsiye ediyoruz.

Mızıkçılık yapma Mustafa! Borcunu öde, ondan sonra delikanlılık yapmaya çalış.

*** İlimizdeki siyasetçi, işadamı ve STK temsilcilerinin gazetecilik maskesi altında tehdit ve şantajı meslek haline getiren Ali Rıza Tığ ve Mustafa Özdemir’in taleplerini geri çevirmeleri, tehdit ve şantajdan beslenen bu ‘nitelikli’ gazetecilerin beslenme kaynaklarının kesilmesi ve gerekirse talep ettikleri paraların seri numaralarının alınarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması isteniyor.

*** Yeni Adım Gazetesi, yalan haber, tehdit ve şantajı meslek haline getiren iki nitelikli gazeteciyi birinci sayfadan “layık” oldukları için değil, kirli çamaşırlarını tüm kamuoyu ve resmi makamlar öğrensin diye yayınlıyor.  Aksi halde, nitelikli gazeteci Ali Rıza Tığ ve muhbir, ihbarcı Mustafa Özdemir, gazetemizin son sayfasının son satırında bile yayınlanmaya layık değildir. Sadece kirli ilişkilerini, şantajcılıklarını kamuoyu ile paylaşmak adına yayınlıyoruz.

**** Yalan haberlerinin ardı arkası kesilmeyen, yalan haberi alışkan haline getiren muhbir, ihbarcı Mustafa Özdemir’in son iki yazısında Erdoğan Demir ve Davut Acar ile ilgili yaptığı haberlerin külliyen yalan olduğunu kendisi gibi herkes biliyor. Yazdığı yazıları ıspatlaması gerekirken hala daha bir delil gösterip gerçekleri ortaya koyamadı! 

Yalan yalan yalan!

Herşeyi yalan!

Yazdığı iki yazısı da yalan!

Şimdi mahkeme de bu yalanlarını bakalım nasıl ispat edecek?

Yine yandı gazetesinin Yazı İşleri Müdürü ve gazetenin ortakları!

Çünkü kendisinin sorumluluğu yok!

*** Bu arada bu iki gazeteci müsveddesine çağrıda bulunuyoruz!

Eğer siz gazeteci iseniz, şantajı-tehdidi bir yana bırakın.

Filyos’ta Ömer Ünal’ın ayyuka çıkmış yolsuzluklarını yazın. Devleti nasıl zarara uğrattığını, kumsalın göbeğine nasıl bina yaptırdığını, İsmail Recai Şanlı’ya ve Güpgüpoğlu firmasına nasıl imar rantı sağladığını, kaçak ve ruhsatsız otele nasıl göz yumduğunu da yazın.

Ey nitelikli gazeteci!

Ey muhbir-ihbarcı gazeteci!

Eğer gazeteci iseniz, bunları da yazın.

ALİ RIZA TIĞ’IN ÇETE LİDERİNDEN PARA ALDIĞI MADDİ DELİLLE TESPİT EDİLDİ

Çeteye yardım ve yataklık etmekten yerel mahkemece verilen cezanın “usulden” bozulduğunu söyleyen Ali Rıza Tığ, savunması adeta ikrar niteliğini taşıyor. Cezanın, Yargıtay’ca usulden bozulmuş olması ‘aklanma” anlamına gelmediği gibi, suç niteliğinin ağırlaşabileceğini de gösteriyor. Çünkü, Ali Rıza Tığ’ın hesabına çete liderinin hesabından yüklü miktarda para aktarıldığı maddi delille tespit edilmiş durumda.

TEHDİT VE ŞANTAJDAN 116 DOSYA HAZIRLIKTA BEKLİYOR

Çeteye yardım ve yataklık etmekten yerel mahkemece hüküm giyen, çete liderinden para aldığı hesap incelemeleri sonucunda maddi delille tespit edilen Ali Rıza Tığ’ın, tehdit ve şantaj nedeniyle hakkında 116 suç duyurusunun hazırlık soruşturması aşamasında olduğu bildiriliyor.

Sürekli tehdit ve şantaj gibi adi suçlarla mahkemelik olan Ali Rıza Tığ’ın, bu yayınlarının muhatabı olan her kademedeki yönetici, siyasetçi ve işadamının yargı yoluna başvurup, hakkını araması isteniyor.

ŞANTAJCI, MUHBİR MUSTAFA ÖZDEMİR’E YİNE MAHKEME YOLU GÖRÜNDÜ

Muhbirliği resmi kayıtlara geçmiş, yalan haberlerde sınır tanımayan, yalan haberi peynir-ekmek gibi yayınlayan Mustafa Özdemir, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın sosyal medyadaki paylaşımında Demir’leri kast ettiğini söylemiş. Ali Rıza Tığ, kurnaz davranıp isim vermemiş. Böylece muhbir, ihbarcı gazeteci Mustafa Özdemir’e yine mahkeme yolları görünmüş oldu. Ancak bu kez, Aydın Arslanyılmaz’ın cezasının affedildiği gibi, şimdiki yazı işleri müdürünün ya da ortaklarının cezası affedilmeyecek.

VAPUR BACASI DEĞİL, MUSTAFA’NIN BACASI

Mustafa Özdemir’in kendi üzerine kayıtlı olmayan, ancak fiilen kendisinin işletmekte olduğu Çınaraltı Cafe’nin bacası “vapur bacası” gibi tütmeye devam ediyor. Bulunduğu mevkide yoğun hava kirliliğine ve işyerlerine kurum yağmasına neden olan bacayla ilgili Belediye Başkanlığı ve Zabıta Müdürlüğü’nün gerekli işlemi yapması bekleniyor. Çevrecilik denince mangalda kül bırakmayan Mustafa Özdemir’in başkalarının değil, önce kendi bacasına bakması gerektiği hatırlatılıyor. Bu arada çevre esnafının 33 imzalı şikayet dilekçesinin de gereğinin yapılması bekleniyor.

ÇINARALTI CAFE’NİN YANGIN MERDİVENİ VAR MI?

Vatandaşlar ve çevre esnafı tarafından, fiilen Mustafa Özdemir’in işletmekte olduğu Çınaraltı Cafe’nin yangın merdiveni olmadığı yönünde bilgiler geliyor. Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, vatandaşların can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendiren yangın merdiveni bulunup bulunmadığının tespit edilmesi isteniyor.

(HABER: UMUT İLİKSİZ)

Editör: Haber Merkezi