Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Zonguldak Muhtarlar Derneği başkanı Şerafettin Nas ı ziyaret etti.
SARI-TÜRKİYE DE 150 BİN, ZONGULDAK'TA  DA 1000 ÜYEMİZ VAR
partinin Türkiye çapında 150 bin Zonguldak'ta ise 1000 üyesi olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, şunları söyledi.

Sizleri yapmış olduğunuz kongreden sonra tebrik etmek Zonguldak'ın güncel meseleleri konusunda sizinle görüş alışverişinde bulunmak istedik. Biliyorsunuz rahmetli Erbakan hocamızın oğlu Fatih Erbakan ile beraber önce Ankara'da meşalemiziı yaktık elhamdülillah Bu bir sene içerisinde de 78 ilde örgütlenecek teşkilatlandık, 700 ilçede teşkilatlarımızı kurduk, 60 ilde de kongrelerimizi yapıp 17 Kasım'da da  büyük bir kongre yaptık  440 bin kişi ile Ankara'nın merkezinde en büyük salonunda güzel bir kongre gerçekleştirdik. ve burada gördükki Türkiye'de yaşayan insanlarımız hemşehrilerimiz yeniden refah partisi'ne milli görüşe gerçekten susamış.  Yeniden Refah Partisi 1 senelik siyasi parti ve Zonguldak ta da örgütlendik, teşkilatları kurduk. elhamdülillah 8 ilçemizin 8'inde de kuruluşumuzun yaptık 5 ilçemizde ve ilimizde kongremizi gerçekleştirdik, 6-7 ay içerisinde Türkiye genelinde 150 bin üyemiz var Zonguldak'ta da 1000 e yaklaşan üyemiz var .bu kısa zaman içerisinde Allah nasip ederse çalışmalarımıza devam ediyoruz.

KAÇAK OCAKLAR KONUSUNDA BİR KONSENSÜZ OLUŞMASI ŞART
konuşmasına Zonguldak'ın en büyük sorunlarından biri olan Kaçak ocaklar konusunda sivil toplum ve siyaset bir araya gelerek konsersiz oluşturması gerektiğini belirten yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, 
Tabii Zonguldak son zamanlarda kaçak ocak dediğimiz madenlerde çalışan insanlarımızın çektiği sıkıntılar var. devletimizin onlara müsaade etmemesi buna bir çözüm bulunması noktasında Zonguldak ta sivil toplum örgütleri olarak siyasi partiler olarak elbette ki bir konsensuz yapmamız gerekiyor. Şeklinde konuştu.

ZONGULDAK'IN ÇATES'E İHTİYACI VAR
Çatalağzı termik santralde üretimin durdurulması Zonguldak'ta olumsuz etki oluşturduğunu Zonguldak santrale ihtiyacı olduğunu belirten yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı sözlerine şu şekilde devam etti.
muhakkak ki çates konusunda kapatıldı 2 tane bacası var, İki tane ünitesi var, en azından oradaki insanların işsiz kalmaması şu anda işsiz kalmaması gerekiyor. Oraya  TTK  ve Özel sektör işletmecileri kömür veriyor. bunlara da bir çözüm bulmak noktasında Zonguldaklılar olarak Zonguldak'ın hizmet açısından Bir görüş alışverişinde bulunmak, muhakkak ki sizlerin de fikirleri vardır, yıllardır burada yaşıyoruz ve Zonguldak ın Cates e ihtiyacı var Zonguldak'taki genç kardeşlerimizin istihdama ihtiyacı var ve bir şekilde bu işleri düzeltip Zonguldakın daha güzel bir şekilde ayağa kalkıp yoluna devam etmesi için bu noktada eğer bir şeyler ilave edebilirsek bana bir katkımız olursa memnun oluruz. muhakkak ki Zonguldak'a Hizmet etmekten zevk alıyoruz

NAS-TÜRKİYE MUHTARLAR KONFEDERASYONUNUN KONGRESİNİ ZONGUKDAK'TA YAPACAGIZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ta şunları ifade etti.
 
Size Parti çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Önümüzde ki Mayıs veya Haziran da Türkiye Muhtarlar Federasyonunun kongresini Zongukdak ta yapacağım. Ankara'dan ve Türkiye'nin her tarafından önemli konuklarımızı Zonguldak'ta ağırlayacağız. 
Nas ayrıca, Çatalağzı Termik santrali'nde üretim durduruldu Ankara'da yaptığımız görüşmelerde santral çalışanlarının işsiz kalmayacağın kendini bir zarar gelmeyeceğini öğrendik ve bundan mutluluk duyduk santrali'nde bir önce fitreyi takarak üretime başlaması gerekiyor ifadesini kullandı.
(HABER-ERCAN DEMİR)

 

Editör: Haber Merkezi