Zonguldak’ta bazı hayvan severlerin, Kilimli halkını sokak hayvanlarına duyarsızlıkla suçlaması tepkiyle karşılandı.
Kilimli’de sokak hayvanlarına yönelik olarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Organizatör Nur Sarı, suçlamalara tepki olarak “Güzel şeyler yaparken başkalarını da ''siz yapmadınız,  sizin yüzünüzden...'' şeklinde  suçlamak doğru değildir. Suçlu aramaktansa çözüm odaklı düşünmeliyiz” dedi.
Bu açıklamaya; bir iyilik yaparken başkalarına yapamıyor ya da elinden gelmiyor diye kızmanın, iğnelemeli yapmanın yanlış olduğu kanısına vardığı ve Kilimli halkının duyarsız oluşu ile suçlandığı için gerek duyduğunu belirten Nur Sarı şunları söyledi:

BU YAKLAŞIM DOĞRU DEĞİLDİR..

“Ben hayvanları seviyorum yaklaşıyorum elimden geldiğince ve elim uzanabildiğince sokaktaki çocuklarımızla ilgileniyorum. Konserler yapıyorum gerekli giderleri düştükten sonra sokaktaki dostlarımıza ne gerekliyse bu zamana kadar yaptım yapmaya da devam ediyoruz. Ben Ankara’da yaşarken de bu böyleydi buraya her geldiğimde gerekli olanları yapmaya özen gösteriyordum ama hiç bir paylaşımım altına ben yaptım siz yapmadınız diye bir suçlama ibaresinde bu zamana kadar bulunmadım, bulunmam da. Bu yaklaşım doğru değildir. Herkes kendi vicdanından sorumludur. Bazı insanlar köpeklere dokunamaz bu o insanların kötü olduğu anlamına gelmez. Ben bir konser yaptığımda uzaktaki eşimiz dostumuz bir bilet alarak bizim yanımızda olduklarını hissettirler, bu Kilimlili olmam Zonguldaklı olmak ile sınırlandırılamaz. Ben halk oyunları eğitmeniyim ve sosyal sorunluluk projeleri yazıyorum ve hayata geçiriyorum. Aynı zamanda kardeşlerimden öğrencilerimden olan ekiple beraber elimizi taşın altına hep birlikte koyuyoruz. Yeni dönem Kilimli Belediye Başkanımız Kamil Altun geldiği zamandan beri destek verdiğini görüyorum ve biliyorum. Aslında söylemek istediklerimin özeti; güzel şeyler yaparken başkalarını da siz yapmadınız, etmediniz sizin yüzünüzden böyle diye suçlamak doğru değildir. Ne yazık ki sokaktaki arkadaşlarımız hastalanabilir buna da imkanımız yettiğince barınaklara ulaşmaya çalışırız ama yetemiyorsak suçlu aramaktansa çözüm odaklı düşünmeliyiz. Burada bir çok hayvan severlerimiz var, herkes elinden geleni yapıyor bunu biliyorum ve beni takip edenler bilir. Burada ki herkes de beni tanır elimin uzanabildiği kadar yanlarındayım. Dediğim gibi herkes kendi vicdan muhasebesini kendi yapmalıdır herkese sevgiler" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi