Öğretmen Evi'nde başlayan yürüyüş valilik önüne kadar sürdü. yürüyüşe; Vali Erdoğan Betkaş, AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Rektör Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkan Yöneticileri, Kızılay Zonguldak Şubesi Yönetimi, BEÜ Öğrenci Topluluğu ve çok sayıda Sivil toplum örgütü Üyeleri ve katılan binlerce vatandaş katıldı.

Öğretmenevi’nden valilik önüne kadar soğuk ve yağışlı havaya aldırmadan yüzlerce kişi, Valilik önüne kadar yürüdü.

Valilik önünde son bulan yürüyüşün ardından anma töreni gerçekleştirildi.

Turan şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunup İstiklal marşımızın söylenmesiyle start aldı.

YÜKSEL: GEÇMİŞİNİZİ İYİ ANLAYAMAZSINIZ GELECEĞE EMİN ADIMLARLA VE SAĞLAM TEMELLERLE İLERLEYEMEYİZ

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel yaptığı konuşmada Sarıkamış şehitlerini anarak şunları söyledi:

Sarıkamış şehitlerini anmak ve anlamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Sarıkamış'ta şehit olan yiğitlerimizin ne uğruna ne için canlarını feda ettiklerini ve şahadeti kutladıklarını herkesin çok iyi anlaması gerekiyor. Sevgili genç kardeşlerim sadece Sarıkamış'ta değil, Anadolu'nun her yerin de, Malazgirt de, 1453'te İstanbul'da, Çanakkale'den Dumlupınar'da, Sakarya'da, 15 Temmuz'da vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak üzere canlarını seve seve şehadete ulaşmış binlerce gencimiz var. Bunları çok iyi anlamamız gerekiyor, geçmişinizi iyi anlayamazsınız geleceğe emin adımlarla ve sağlam temellerle ilerleyemeyiz. Bu yüzden devletimizin son yıllarda sizin için yapmış olduğu çok değerli çok önemli yatırımlar var bunları çok iyi kullanmalı geçmişimizi sosyal ve kültürel anlamda her türlü kabul etmeli ve çok iyi değerlendirilmeliyiz. Bu yüzden de çok önemli görevler bizlere düşmektedir. Çok büyük çalışmamız gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle aramızda bulunan başta Sayın Valimiz ve değerli protokol olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.”

VALİ BEKTAŞ: GENÇLERİMİZ ŞEHİTLERİMİZİN İZİNDE

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada gençlere seslenerek, “Gençler bugün çok özel ve çok değerli bir etkinliği paylaşmak üzere buradayız. Malum Sarıkamış, 104 sene önce bu içinde bulunduğumuz şartlar tabiatın olumsuz şartlarında ciddi sayıda insanımızın, gencimizi, tabiatın acımasız şartlarına kurban verdik ve milletimizin geleceği yapılan bu mücadelede şehit verdik. 104 yıl sonra burada yeniden olayı anlamaya çalışıyoruz. İnsanlar birbirine bağlayan şeyler vardır;  Bu insanları birbirine bağlayan olaylar; ortak tasalar, ortak kederler, ortak sevinçler, ortak bir tarih, ortak bir kültür, ortak bir geçmişi ve ortak bir gelecek umududur. Gelecek beklentisi insanları birbirine bağlar ve bir millet yapar. Bizim milletimiz bu çerçevede bu açıdan bakıldığında belki de en güçlü en kuvvetli milletlerden biridir. Bu etkinlikler son yıllarda gençlik Spor bakanlığımızın organizasyonları ile gündeme geldi ve gerçekten de ciddi bir katılımla ciddi bir anlayış ve birikimle devam ediyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bir daha tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ülkemiz binlerce şükran ve rahmetle onur duyuyor, hepinize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz." dedi.

Şehitlerimiz için kuranı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Rüstem Can tarafından dualar okundu.

Törende katılımcılara çorba ikramında bulunuldu

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi