Sarıoğlu Çağlayan’ı ziyaret etti

Tüm İşçi Emekli Dul ve Yetimler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ı yönetim kurul üyeleriyle birlikte ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Orhan Gebeş’te hazır bulundu.

Ziyarete konuşan Tüm İşçi Emekli Dul ve Yetimler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Çağlayan’ı göreve gelmesinden dolayı kutladığını belirtti.

Emekliler olarak Merkez’de TOKİ istediklerin ayrıca da intibak meselesinin halledilmesini istediklerini belirten Tüm İşçi Emekli Dul ve Yetimler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, şunları söyledi:

İNTİBAK İSTİYORUZ, TOKİ İSTİYORUZ

“Tüm İşçi Emekli Dul ve Yetimler Derneği Zonguldak Şube yönetimi olarak AK Parti ilçe başkanlığına gelen değerli başkanımız sizi bugün ziyaret etmeyi düşündük. Çünkü biz emekli dernekleri olarak sürekli teşkilatlarla irtibat halindeyiz. Yıllardan beri emekliler olarak istikrar, huzur için, ülke kalkınması için mücadele vermiş, en az 25-30 yıl yeraltı maden ocaklarında çalışmış, akciğerlerinde kömür tozu, taş tozu olan ama hiçbir zaman istikrarsızlık, huzursuzluk çıkartmamış insanlarız. Daha önce de sizden önceki ilçe başkanımızı ziyaret etmiştik ve o da bizi ziyaret etmişti. Emekliler ile ilgili tüm konularda kendisi ile diyalog içerisindeydik. Ve bundan sonra da sizinle diyalog içersinde olacağız. Sayın başkanım bizim emeklilerle ilgili en büyük sorunumuz intibak yasası ile ilgili. Milletvekillerimizle ve sayın bakanımızla diyalog içerisindeyiz. Bu konuda sizi de bilgilendirmiş olalım. 20 gün önce Sayın Milletvekilimiz  Özcan Ulupınar ile beraber sayın çalışma bakanımızla görüştük. 30-40 dakika kadar görüşmemiz oldu. Kendisi taşeron meselesini halledelim, hemen emekli ağabeylerimiz ile masaya oturacağız, benim de babam işçi emeklisi dedi. Elimizden ne geliyorsa bunu yapacağız dedi Sayın Bakanımız. Şimdi taşeron meselesi bitmek üzere konu artık emeklilerle ilgili olacak. Biz sürekli takip ediyoruz. İşte bugünden itibaren ilçe başkanımız olarak, il başkanımızla, öbür siyasi teşkilatlarımızı da bazı konularda bilgilendirmiş olacağız. Herkesin desteğini bekleyeceğiz. Çünkü şöyle, siyasetçi arkadaşlarımız hangi köy hangi mahalleye giderlerse gitsinler emekli ağabeyleriye muhatap olacaklar.

 

Onun için biz ilçe başkanı, il başkanı ve tüm milletvekillerimize her zaman şunu söylüyoruz. Türkiye’nin değişik illerine gidiyorum. Ben aynı zamanda Zonguldak Şube Başkanı ve Ankara’da teşkilat başkanıyım. Değişik vilayetlere gittiğimizde orada belediye başkanları TOKİ’ye yer gösteriyor ve TOKİ çok hızlı bir şekilde gidiyor diğer illerde. Ama Zonguldak’ta aylardır yıllardır iktidar muhalefet milletvekillerine seslenmemize rağmen başta merkez belediye başkanımız bize yer konusunda anlayış göstermiyor. Gidiyoruz kendisine büyüğüne saygı duymayan insandan hiçbir şey olmaz diyor ama üç gün sonra resmi cevap veriyor ve diyor ki hazırda yerimiz yok çalışmalar devam ediyor diyor.

Ben Zonguldak’ta siyaset yapan herkese sesleniyorum 150 bin emekli var Zonguldak’ta. 150.000 emeklinin çoğu da Zonguldak’ı terk etmiş, Zonguldak dışında askeri ücretle çalışıyorlar. Herkes aklını başına almak durumundadır. Herkes emekliye saygı duymak durumunda.

ÇAĞLAYAN: BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ..

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,”Ben 1982 doğumluyum, sizler çalışıp bu ülkeyi kalkındırırken bizler sizlerin çalışması ile büyüdük. Sizlerin ülkeyi kalkındırması ile sizlerin çalıştıklarınız ile bizler büyüdük ve şimdi bizlerin çalışıp sizleri rahat ettirmesi gerekiyor. Bizler de bunun için bu mücadeleyi vereceğiz. Sizlerin emekleriyle geldik bizler buralara. Buradaki görevlerimiz de sizlerin daha rahat, daha huzurlu yaşamanız için olacaktır. Bizler de bu noktada sizlerle birlikte yürürüz, yürüyeceğiz. Emeklilerle ilgili TOKİ dediniz. Şimdi Satılmış Gebeş bey bu işi başlattı. Belediyenin yer ayarlamadığını ve geciktiğini, ilgilenmediğini söylediniz. Tabi bunun takibinde biz yaparız. Şöyle bir durum söz konusu Zonguldak’ta ve özetle merkezinde yer konusunda sorunlarımız var. Ama çözülmeyecek şeyler değildir.“ dedi

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi