“TTK’YA 1500 İŞÇİ ALIMI İYİ AMA YETERSİZ, SAYI DAHA DA ARTIRILMALIDIR”

Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Zonguldak ziyaretini değerlendirdi. 

Enerji Bakanı Zonguldak ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Ahmet Bayrak, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez bizi ziyaret etmiştir. Tabii bakanlarımızın illerimizi ziyaret etmeleri olumlu ve mutlaka sonuçları vardır ama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'mızın Zonguldak’ımızı ziyaret etmesi, bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Malumunuz Zonguldak’ımızın Türkiye Taşkömürü Kurumu olarak Kömürle özdeşleşen bir Zonguldak olarak önem taşımaktadır. Biz izlediğimiz kadarıyla Sayın Bakanı'mız, siyasi partileri ziyaret etti. Ordan Sayın Valimizi ziyaret etti. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü'nü ziyaret etti ve aynı zamanda Gelik’te madenci kardeşlerimizi bizatihi yerinde görerek onlarla bir yemek yedi ve madene indi. Malumunuz Sayın Cumhurbaşkanı'mız seçim sattı mailinde buraya gelecek 1000+ 500 işçinin alınması sözünü vermişti ve Sayın Bakanı'mız burada da (Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlü talimatıdır Tabii ki mutlaka bu işçiler alınacaktır) şeklinde açıklama yapmıştır. Zonguldak olarak bundan dolayı sevinçliyiz. Tabii ki 1500 işçinin şu ekonomik kriz döneminde alınması önemli bir olaydır fakat Zonguldak olarak biliyorsunuz halimiz ortada Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun durumu malumunuz herkes tarafından bilinmektedir. 1500 kişi iyi bir rakam, tabii ki iyi bir rakam günün koşullarına göre ama yeterli mi değil. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na kurum yöneticilerimiz siyasi partilerimiz yöre milletvekillerimiz ve Sayın Bakan'larımız güzel bir çalışma yaparak bu sayının arttırılmasından yanayız. Çünkü Zonguldak olarak malumunuz her gün göç vermekteyiz. Göç veren bir iliz ve bunun durdurulması için acilen yapılması gereken işlerin yapılması lazım. Sayın Bakanı'mızın Zonguldak ziyareti bizi memnun etmiştir” dedi.

DİĞER BAKANLARIMIZ DA ZONGULDAK’A GELMELİ...

AK Parti il başkanı ve milletvekillerine diğer bakanları da Zonguldak’a getirmeleri çağrısında bulunan Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, “Diğer sorunlarla ilgili diğer bakanlarımıza Zonguldak a getirerek sorunları bizatihi mahalinde görüp konuşup paylaşmak, sorunların daha kolay aşılacağını, daha erken yol alınacağını düşünüyoruz. Bu vesileyle emeği geçenlerin, Sayın Bakanımızın Zonguldak’ta TTK’ya bu kadar zaman ayırması ve yerinde incelenmesi, görüş alışverişinde bulunması bizleri memnun etmiştir ve katkısı olanların hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

1500 İYİ BİR RAKAM AMA BU SENE 1000 KİŞİ EMEKLİ OLUYOR, YETERLİ DEĞİL VE BU SAYI ARTIRILMALIDIR...

1500 rakamını bu ekonomik krizde iyi olduğunu ancak bunu TTK için yetersiz olduğunu belirten Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, “Ben Türkiye taşkömürü Kurumu’ndan emekliyim ve kurumda işçi açığı çok fazla. Sayın bakanımız Türkiye'de harcadığımız kömürün on beşte birini çıkarırız dedi. Bu ne demektir, 14 daha lazım demektir. Yani Özel sektör ve devlet kanalları ile bu 1500 işçi sayısının çok az olduğu görülmektedir. Bunun mutlaka ve mutlaka arttırılması lazım. Çünkü Zonguldak biliyorsunuz Zonguldak’ın hiçbir yan sanayisi olmayan bir şehirdir. ve ekonomisi tamamiyle kömüre dayalıdır. Malumunuz eskiden bu kurumda 45 bin civarında işçi çalışıyordu. Şu anda sanıyorum bu rakamın hemen hemen 1000 kadarı bu sene emekli oluyor. Emekli olan işler olan işçilerimiz var onun için bu rakam yetersiz diye düşünüyoruz. Sayın siyasilerden ve yetkililerden bu rakamının daha da artırılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALARI GÜZEL...

Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, ayrıca iktidar milletvekillerini birlik ve beraberlik içinde olmalarından mutluluk duyduklarını belirterek, “Sayın il başkanımız ve yöre milletvekillerimizin birlik ve beraberlik içinde çalışmaları ayrıca bizleri mutlu ediyor. Bu çalışmaların devamını diliyoruz” şeklinde zkonuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi