Zonguldak Valisi Sayın Erdoğan Bektaş zaman zaman gazetecilerle bir araya geliyor, ilimizi kendi bürokratları, belediye başkanları, STK temsilcileri, işadamları, esnaflar ve vatandaşlar üzerinden tanımaya çalışırken, gazeteciler vasıtası ile de tanımaya çalışıyor.

Ancak bu gazeteciler içinde belki gerek duymadığı, belki zamanı gelmediği için gerçek anlamda “tanımadığı” gazeteciler de bulunduğunu belirtmek istiyoruz.

Daha doğrusu “gazeteci kılığına girmiş” bir kişiyi kendisine tanıtmak istiyoruz.

Adı, Ali Rıza Tığ...

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi olarak görünüyor.

Bu kişi, Ereğli’de cinayet, yaralama, adam kaçırma, tefecilik, hürriyetten alıkoyma ve benzeri ağır suçlardan hüküm giyen bir çete liderinden zamanın Emniyet Müdürü Atilla Çınar aleyhinde yayın yapmak üzere para aldığı maddi delille tespit edilen ve bu nedenle “çeteye yardım ve yataklık etmekten” yerel mahkemeden ceza alıp, halen yargılanması devam eden bir kişidir.

Gazetecilik mesleğini bir nevi şantaj ve tehdit aracı olarak kullandığı, sürekli ahlak dışı uslupla kişilerin özel hayatına yayın yolu ile saldırıda bulunduğu, çıkar sağladığı kişilerin lehinde, çıkar sağlayamadığı kişilerin aleyhinde yayınlar yaparak, mesleği bir “çıkar aracı” olarak kullandığı Zonguldak kamuoyu tarafından yakından bilinmektedir.

Zonguldak Adliyesi’nde halen devam etmekte olan çok sayıda dava dosyası mevcuttur.

Sayın Valim,

Karşınıza “gazete sahibi” ya da “gazeteci” kimliği ile çıkan bu kişinin aslında “çete davasından” yargılanmakta olan bir kişi olduğunu bilmeniz gerektiğini düşünerek bilginize sunuyorum.

Özür dileyerek, haddimiz olmayarak, “gazeteci” görüntüsü ile şehrimize musallat olan bu kişinin gerçek yüzünü bilmenizi istedim.

Haddimi aşmış isem affola...