MERKEZ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ'NDE BİR İLK YAŞANDI

Zonguldak ta Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı.Vali Yardımcısı Turgut Subaşı başkanlığında köy muhtarları ve il genel meclis üyelerinin katılımıyla Özel İdare meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir ilk yaşandı.Zonguldak Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin sırasıyla birinci ve ikinci meclis Başkan vekilliği, meclis Katip üyeliği, plan ve bütçe komisyon üyeliği açık oylama, Birlik encümen üyeliği seçimi ise kapalı oy usulü gerçekleştirildi.

-Birlik birinci ve ikinci Meclis başkanvekilliğine Kadir Aygün ve Mehmet Dökal,
-Birlik Katip üyeliklerine Hüseyin Kermen  ve Birol Arslan,
-Birlik plan ve bütçe komisyon üyeliklerine Filiz Ünal Sarsık, Yücel Demiroğlu  ve Mücahit Durmaz 
açık oylama ile seçildiler

SEÇİMLERDE OYLAR EŞİT ÇIKINCA BİRLİK ENCÜMEN ÜYESİ KURAYLA BELİRLENDİ

Zonguldak Merkez ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Birlik encümen üyelikleri seçimlerinde bir ilk yaşandı.
Bilindiği üzere Birlik encümen üyeliği  köy muhtarlarından 2 ve İl Genel Meclisi'nden 2 olmak üzere 4 kişiden oluşuyor.Köy muhtarlarından ve il genel meclisi'nden 3'er kişi seçimlerde aday oldular.
Yapılan seçimlerde köy muhtarlardan Seyfettin Güneş ve Oktay Arslan en yüksek oyu olarak muhtar seçildiler.
İl genel meclisi İsmail Terzi, Filiz Ünal Sarsık ve Nedim Bekar aday oldular. İsmail Terzi 20 oy alırken Nedim Bekar ve Filiz Ünal Sarsık 15'er oy aldılar. Oylar eşit çıkınca oylar tekrar sayıldı ve eşitlik bozulmayınca Birlik encümen üyeleri arasında kura çekimi yapıldı. Yapılan kura çekiminde Filiz Ünal Sarsık Birlik encümen üyeliğine seçildi.
Mecliste encümen başkanı ve üyelerine verilecek huzur hakkı ile 2020 yılı kesin hesabı ve 2020 yılı faaliyet raporu görüşülerek karara bağlandı.
HABER-ERCAN DEMİR

Editör: Haber Merkezi