Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör, TTK'da iç denetçi olarak atanan Nail Altuntaş hakkında basında çıkan TTK Genel müdürü ve sendikayı itham altında bırakan habere sert tepki gösterdi.

Sedat Güngör, Nail Altuntaş'ın atanmasında sendika ve TTK Genel müdürünün torpil yaptığı iddia edilen haberle ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

Güngör, "Kurumda İç denetcilik Görevine de kendisiyle beraber atanan diğer kamu çalışanları gibi, Kanun, yönetmelik ve yeterlilik kriterlerine uygun olarak atanan, Kendisiyle çalışmaktan, amatörce sendikacılık yapmaktan büyük zevk aldığım arkadaşım, Dava Kardeşim Nail Altuntaş hakkında ki yalan ve yanlış bilgilerin medyada dolaşması kabul edilebilir olmamakla beraber, hiç kimseye de bir faydası yoktur. Yalandan, İftiradan sadece fitneci ve bozguncular karlı çıkar." dedi.

Nail Altuntaş'ın atamasında hiç bir torpil olmadığını, Altuntaşın tüm kriterlerden ve sınavdan geçerek iç denetçi olarak atandığını belirten Enerji Bir-sen şube başkanı Sedat Güngör, şunları söyledi:

NAİL ALTUNTAŞ HAKKINDA Kİ YALAN VE YANLIŞ BİLGİLERİN MEDYADA DOLAŞMASI KABUL EDİLEMEZ..

"Kamuoyunun Dikkatine. 

İnsanlığın, Ülkemizin ve de Şehrimizin içerisinden geçtiği, KOVİD 19 VİRÜSÜ ile mücadele ettiğimiz bu zorlu günlerde, İnsanların birbirine daha çok Sevgi, Saygı duyacağı, Birbiriyle daha fazla dayanışma ve yardımlaşma içine gireceği bir zamanda, Şehrimizde ve Kurumlarımızda daha fazla huzur ve barış ortamının oluşması gerektiği bir ortamda, maalesef yaşayıp gördüklerimiz hiçte iç açıcı ve Kabul edilebilir değil.  Yalan, Yanlış, İftira, şantaj, belden aşağı vurmalar,  kişilerin ve Kurumların itibarını düşünmeme sorumsuzluğu, Ötekileştirme, Etnik ve Bölgesel zenginlikler üzerinden toplumu dizayn etme gayret ve çabaları giderek artmaktadır. Bu durumun ne Ülkemize, ne de Şehrimize hiç bir faydası yoktur.  Burada aslolan Herkesin, Hangi mevki ve makamda olursa olsun,  Hangi işi yaparsa yapsın,  Yapması gereken, Doğru bilgiyi ve Genel Ahlak kurallarını önemsemesidir. 

Çünkü, doğru, iyi, güzel ve hakkaniyet gibi değerler hepimizin olmazsa, olmazıdır. Buradan hareketle son günlerde, Mensubu olmakla gurur duyduğumuz, Türkiye'nin Çimentosu olan Memur SEN ve Ener Bir SEN sendikalarımızın itibarına yönelik,  Çalıştığımız ve Ekmeğini yediğimiz,  Her gün Maden Şehitlerimizi Dualarımıza kattığımız,  Geleceğe daha organize ve Rantabl bir şekilde taşınması gerektiğine inandığımız Türkiye Taş Kömürleri Kurumunu, Kurumu modernize etmek ve Geleceğe en güçlü bir şekilde Taşıma gayreti içinde olan, Bu uğurda yapılması gereken Teknolojik yatırımları hızlı bir şekilde hayata geçiren vede geçirmeye devam eden Değerli Genel müdürümüz Kazım Eroğlu'nu, Kamu Çalışanlarının Özlük hakları konusunda, Üyelerimizin özel ve Genel talepleri konusunda, Amatörce yaptığı Sendikacılıktaki özverisini herkesin takdir ettiği, Kurumdaki İç denetçilik Görevine de kendisiyle beraber atanan diğer kamu çalışanları gibi, Kanun, yönetmelik ve yeterlilik kriterlerine uygun olarak atanan, Kendisiyle Çalışmaktan, Amatörce Sendikacılık yapmaktan büyük zevk aldığım arkadaşım, Dava Kardeşim Nail Altuntaş hakkında ki yalan ve yanlış bilgilerin medyada dolaşması kabul edilebilir olmamakla beraber, hiç kimseye de bir faydası yoktur. Yalandan, İftiradan sadece fitneci ve bozguncular karlı çıkar. Bunlara da hiç kimse, hiç bir kurum fırsat vermemelidir. 

Görünen o ki, Enerji Bir SEN le meşru Zeminde, Hizmet ve Kazanım alanında mücadele edemeyenler, Böyle ümitsiz yollara baş vuruyorlar. Bizim Sendika Yönetimi olarak Genel Merkezimizin Emrinde,Üyelerimizin verdiği güç ve destekle beraber, Üyelerimize ve Kamu Çalışanlarına karşı sorumluluklarımız doğrultusunda çalışmalarımız şevkle devam edecektir. 7,24 saat edasıyla Üyelerimizin hizmetinde öz veriyle çalışan yönetim kurulu arkadaşlarıma da bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Bundan sonra Yapılması gereken, Kurumlarımıza İnsanımıza, Değerlerimize, Şehrimize ve Ülkemize Sahip çıkmaktır.Hırslarımız asla Aklımızın önüne geçmemeli.Hepimiz Temsil ettiğimiz Kurum ve Kuruluşlara Değer katmalı, Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte İnanıyorum ki, Şehrimizin Birlik, Beraberlik ve Kardeşliğine, Huzur ve İstikrarına hepimiz katkı sunmalıyız. Unutmayalım ki Hepimiz bu Gemide yolculuk yapıyoruz. Bu Şuurla, Basın Emekçiliği yapan, Doğru haber ve Helal Kazanç peşinde koşan tüm Basın Emekçisi Kardeşlerimize bir telefon kadar da yakın olduğumuzu Kamuoyunun bilgisine arz ederim" Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi