Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'nci yıl dönümü kapsamında şehit aileleri ve gazilere yemek düzenlendi.
Zonguldak Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından polis evinde düzenlenen yemeye; Vali Erdoğan Bektaş ve eşi, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan ,Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Gaziler Derneği Başkanı Recep Başar, Vali Yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Askeri Erkan ve Polis Üst Düzey Yöneticileri, Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, Daire Müdürleri, çok sayıda şehit ailesi ve gaziler katıldı.
Vali Erdoğan Bektaş yemeğe katılan şehit aileleri ve yakınları ile muharip gazilerin masalarını tek tek gezerek onlara hoş geldin dedi ve kendileriyle bir süre sohbet etti.
Yemekte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü'nün açılış konuşmasıyla başladı.Gümrükçü,Zonguldak Valiliği  ile düzenlenen yemeğe katılan ,  şehit aileleri ve yakınları ile gazilere teşekkür etti.
Ardından konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş, Yeni zelanda'da meydana gelen katliamı kınayarak,”Dünyanın öbür ucunda bir katliam yapılıyor ve verilen mesajda Türkiye ve Müslümanlar hedef alınıyor. Bunu çok iyi analiz etmeliyiz.Ülkemizde asla veremeyecekler bunu başaramayacaklar. Buna izin vermeyeceğim. Çanakkale'den geçemediler geçemeyecekler. 15 Temmuz'da başaramadılar ve yine başaramayacaklar.
Ülkemizin Devleti ve Milletiyle bölünmez bütünlüğünün birlik ve beraberliğinin korunması uğrunda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet,minnet ve şükranla anıyoruz. Türk Milleti tarihi boyunca bağımsız ve özgür yaşama tutkusundan taviz vermemiş, varlığımıza, birliğimize yönelen tüm tehditleri yok ederek Dünya'da saygın bir yere sahip olmuş, kararlı ve onurlu duruşu, tarihin akışını değiştiren kahramanlıkları Ülkemizi büyük ve güçlü kılmıştır. Bugün üzerinde yaşadığımız her karışı aziz şehitlerimizin kanları ile sulanmış kutsal vatan toprağı, her türlü zorlu şartlara rağmen vatan, millet, bayrak aşkı ile görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren aziz şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Bizler bu topraklar üzerinde özgürce yaşıyor ve geleceğe güvenle bakabiliyorsak. Bunu vatanı uğrunda canını feda etmekten bir an bile kaçınmayan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimizin vatanımız için yaptıkları kahramanlıklar asla unutulmayacak, canlarını vererek bizlere bıraktıkları bu topraklar üzerinde kurulu devletimizi bölmeye parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle: Şehitleri Anma Günü ve binlerce şehit verdiğimiz Çanakkale Deniz Zaferinin 104.yıl dönümü olan bugünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, yakın silah arkadaşlarını, vatanı ve milleti için canlarını veren Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”
Düzenlenen yemek dua ile sona erdi.

 (Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi