Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni
Vali Mustafa Tutulmaz, şehit ailesine devlet övünç madalyası tevcih etti.

Zonguldak'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü nedeniyle Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni  düzenlendi.
Polisevi'nde düzenlenen  törene Vali Mustafa Tutulmaz,Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı yüzbaşı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ile bu davetliler katıldı.
Törende; Cumhurbaşkanlığı tarafından 2020 yılında Bahar Kalkanı operasyonu sırasında Suriye-İdlip'te şehit olan Uzman Çavuş Tolga Can Yılnaz'ın anne-babası Tülay-Tacettin Yılmaz'a Vali Mustafa Tutulmaz tarafından devlet övünç madalyası tevcih edildi.
Tören öncesi Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri şehit aileleri ve yakınlarına düzenlenen yemeğe katıldı.
Yemek sonrasında din görevlisi tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, şehitlerimiz için dua edildi.
Vali Mustafa Tutulmaz törende yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu ifade etti ve şehitlerimizi rahmetle andıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı tarafından Suriye-İdlip'te şehit olan Uzman Çavuş Tolga Can Yılnaz'ın anne-babası Tülay-Tacettin Yılmaz'a Vali Mustafa Tutulmaz tarafından devlet övünç madalyası tevcih edildi.Törende duygusal anlar yaşandı. 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi