Şehit Madenci Anıtı'nda düzenlenen 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, kömürü buradan çıkarmak için biz ülkemiz ve milletimiz için canımızı ortaya koymuşuz dedi.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında Maden Şehitleri Anıtı'nında tören düzenlendi.Törene GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve GMİS Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Maden Mühendisi Odası Zonguldak şubesi Başkan Erdoğan Kaymakçı, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, SP İl Başkanı Sadık Kar ile çok sayıda kişi katıldı.
GMİS  ve Maden Mühendisleri Odası'nın  Şehit Madenci Anıtı'na çelenk sunulmasından sonra Şehit Madenciler için saygı duruşunda bulunuldu.GMİS Genel Başkanı Yardımcısı İsa Mutlu yaptığı konuşmada, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutlayarak şunları ifade etti: ''Madenciler dünyanın en ağır işini yapar. Madencilerimizin Madenciler Günü'nü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın en ağır iş kolu madenciliktir. Bu meslekte çalışan kardeşlerimiz, emekçilerimiz, ülkemizin geleceğini aydınlatmak için canları pahasına yerin altındaki milli servetimizi, milli değerlerimizi, milli kaynaklarımızı yerin üstüne çıkararak yıllarca ülkemizin kalkınmasına katkı sağladılar ve sağlamaya devam ediyorlar. Temennimiz odur ki gelecek günlerde  maden işçileri olarak Zonguldak olarak Türkiye'nin yeraltı değerlerini yeryüzüne çıkararak önceki yıllarda olduğu gibi TTK'nın Türkiye'deki kömür üretiminin devam etmesi, mücadelenin devam etmesi en büyük temennimizdir. Büyük bedeller ödemiş bir yer olarak Zonguldak, bundan sonra o kültürünün ve Türkiye'nin kalkınmasının hızla devam edebilmesi için kömüre olan ihtiyacın farkındayız. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alınarak buradaki üretimin artırılması konusunda yetkililerden temennimiz budur. Biz Ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz. Maden işçilerimize belasız kazasız sağlık ve mutluluk içerisinde bir çalışma hayatı temenni ediyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum hepinize saygılarımı sunuyorum.'' dedi.

(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi