Tiyatro Sanatçısı Fazilet Küçük'ün, Zonguldak'ta 264 Madencinin şehit olduğu 3 Mart Grizu Faciasını ve madenci eşlerinin uğradığı psikolojik şiddeti anlatan tiyatro oyunu Karalığın Yüreği oyunu 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü Kapsamında Bandırma Belediyesi tarafından seyircilere sunuldu.
Oyun izleyiciden tam not alırken, oyuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mektup ve çiçek gönderdi. Kılıçdaroğlu mektubunda 264 Madenci'nin hakları için mücadele ettiklerini belirtirken, pandemi sürecinde sanat emekçilerinin çektikleri ekonomik sıkıntılara vurgu yaptı.

Fazilet Küçük oyun sonrasında; "Zonguldak'ın kadınlarını, Soma'nın kadınlarını, Ermenek'in kadınlarını unutmayın. Emekli olduğu halde eve ekmek getirmek için yarım ciğerleri ile kaçak ocaklarda çalışmak zorunda kalan madencileri unutmayın. 91 Grevi'nde yollara düşen kadınların mücadeleleri bugün bize çok şey anlatıyor, o ayak izlerini takip ediyoruz" dedi.

Yaklaşık 300 sanatseverin katıldığı tiyatro gösterimine aynı zamanda Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuk mezunu olan Fazilet Küçük, Zonguldaklı madencilerin gerçek hikayelerini gözler önüne serdi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi